Minestrone Suppe

Minestrone Suppe

Dette er en klassisk italiensk suppe, fuld af mange forskellige grøntsager og konsistenser. Men det er også en smule mere end blot en suppe – det er faktisk en hovedret, som man sagtens kan spise til frokost med sprødt brød til.

Ideen bag de fleste supper er at koge dem hurtigt, så de beholder deres friskhed. Minestrone er et godt eksempel på denne metode. Man tilbereder først alle ingredienserne forsigtigt i olie, og kommer dem derefter i den kogende grundsuppe. På denne måde slipper man for at koge suppen i timevis, så grøntsager koger ud, bliver kedelige og mister deres næringsværdi.

Og selv om der er grøntsager og tomatpuré i suppen, så er det stivelsen fra pastaen, som jævner suppen. Så gå ikke i panik, hvis suppen ser lidt tynd ud i starten.

Minestrone Suppe

Minestrone Suppe

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. stort rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk. friske rosmarinblade, finthakkede
  • 250 g. pancetta eller røget bacon i store terninger
  • 1 stk. gulerod, skåret i terninger
  • 1 stk. kålrabi, skåret i terninger
  • 2 stilke bladselleri, i tynde skiver
  • 1 stk. porre, i tynde skiver
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 l. hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 100 g. spaghetti
  • ½ stk. savoykål, grofthakket
  • 250 g. mangetout, skåret i halve
  • 15 stk. cherrytomater, skåret i halve
  • salt og peber
  • pesto efter eget valg

Fremgangsmåde

  • Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og sautér løg, hvidløg og rosmarin i 2-3 minutter, uden at det tager farve.
  • Tilsæt pancetta eller bacon og steg det i 3-4 minutter til fedtet begynder at smelte af, men uden at det tager farve.
  • Tilsæt gulerod, kålrabi, bladselleri og porre, og lad det stege med i 2-3 minutter, indtil det begynder at blive mørt.
  • Drys med salt og peber, og tilsæt tomatpuré. Rør rundt og lad det simre yderligere i 1 minut.
  • Tilsæt kogende bouillon, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 15 minutter.
  • Mens det simre, kan du knække spaghettien i små jævne stykker på 2-3 cm.
  • Når suppen har simret i ca. 15 minutter, tilsætter den knækkede spaghetti. Rør rundt og lad det simre i yderligere 10 minutter, indtil spaghettien er mør.
  • Tilsæt kål, mangetout og tomater, og lad det koge i 5 minutter.
  • Smag til og server minestrone supper i skåle, med en skefuld pesto i hver, og med sprødt brød til.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*