Græskarsuppe smager super godt, og så er det forholdsvis nemt at lave. Det kræver mere eller mindre blot en god gang lækre grøntsager og lidt tålmodighed med at skære dem alle ud.

Udstyr
- Stavblender eller alm. blender
Ingredienser
Græskarsuppe
- 1 stk. Hokkaido-græskar
- 4 stk. Kartofler
- 2 stk. Gulerødder
- 1 stk. Løg
- 25 g. Friskrevet ingefær
- 2 fed Finthakket hvidløg
- 1 l. Grøntsagsbouillon
- 1½ dl. Piskefløde
- 2 spsk. Friskpresset citronsaft
- Evt. ½ rød chili uden kerne
- Lidt olie til stegning
- Salt og peber
Topping
- 1 dl. Creme Fraiche
- Stegt bacon i tern
Fremgangsmåde
- Skyl græskaren og del den på midten. Tag kernerne ud med en ske og skær græskar (med skræl) i grove tern.
- Skyl og skær de øvrige grøntsager i tern.
- Sauter grøntsager, chili og ingefær i en gryde med varm olie, i 2-3 minutter ved middelhøj varme.
- Hæld grøntsagsbouillon i gryden, så det næsten dækker grøntsagerne.
- Læg låg på gryden og lad det koge i ca. 20 minutter.
- Blend suppen med en stavblender til den er helt glat og cremet, og tilsæt fløden stille og roligt imens.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Serveres med lidt creme fraiche og bacontern, evt. sammen med et stykke rugbrød.
Noter
Folk kan blive lidt forvirret når suppen også bliver kaldt Hokkaidosuppe, men det er det samme. Navnet kommet af at man bruger Hokkaido-græskar.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.