Aspargessuppe

Aspargessuppe

Når foråret melder sin ankomst, og de friske grønne asparges begynder at dukke op på markederne, er det tid til at nyde en skål varm aspargessuppe. Denne suppe er kendt for sin fine, silkeagtige tekstur og sin delikate smag, der virkelig fremhæver aspargesens naturlige sødme.

Aspargessuppe smager super godt, og bliver ofte brugt som natmad ved fester. Jeg laver det tit selv til familien, som aftensmad. Er der lidt tilbage, så er der også til frokosten dagen efter ?

Aspargessuppe

Aspargessuppe

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 207kcal

Ingredienser

  • 600 g. Friske asparges eller dåse-asparges
  • 8 dl. Hønsebouillon
  • 25 g. Smør
  • 25 g. Mel
  • 1 dl. Piskefløde
  • 1 stk. Æggeblomme
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl asparges og skær dem i 2 cm. stykker.
  • Kog aspargesstykkerne i hønsesuppen/fonden i 8-10 minutter, hvor efter aspargeshovederne tilsættes og koges yderligere 5-7 minutter.
  • Tag aspargesstykkerne op med en hulske.
  • Rør blødgjort smør og mel sammen i en lille skål, så det bliver til en smørbolle.
  • Pisk smørbollen i den kogende suppe, og pisk til smørret en helt opløst.
  • Kog suppen i yderligere 5 minutter og smag til med fløde, salt og peber.
  • Når suppen er tilsmagt, skal æggeblommen tilsættes under konstant piskning.
  • Sluk for varmen og hæld aspargesstykkerne tilbage i aspargessuppen, som nu er klar til servering.

Noter

Serveres med kødboller og brød/flutes.
Anvendes asparges på dåse, hældes de til afdrypning i en si, og lagen tilsættes suppen. Aspargesstykkerne tilsættes efter æggeblommen, og bør koges 1-2 minutter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Aspargessuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
207
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
20
%
Mættet fedt
 
9
g
41
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Natrium
 
1220
mg
14
%
Kalium
 
326
mg
9
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Sukker
 
3
g
5
%
Protein
 
7
g
12
%
Vitamin A
 
1761
IU
70
%
Vitamin C
 
25
mg
33
%
Calcium
 
51
mg
6
%
Jern
 
3
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hvordan serveres Aspargessuppe?

Aspargessuppe er en alsidig ret, der kan tilpasses og serveres på forskellige måder:

  • Med toppings: Tilsæt croutoner, friske urter eller et strejf af fløde for ekstra tekstur og smag.
  • Som forret: Server en lille portion som en elegant start på et måltid.
  • Med brød: Akkompagnér med et stykke friskbagt brød for et mere fyldigt måltid.
  • Kold: I varmere måneder kan suppen afkøles og serveres som en forfriskende kold suppe.

Fordele ved Aspargessuppe

  • Sundhedsmæssige fordele: Asparges er en god kilde til folat, vitaminer A, C og K samt fiber.
  • Enkelhed: Suppen er relativt nem at lave og kræver kun få ingredienser.
  • Velegnet til mange diæter: Aspargessuppe kan nemt laves vegetarisk, vegansk eller glutenfri, afhængigt af behov.

Tips til den perfekte Aspargessuppe

  • Friske ingredienser: Brug friske asparges for den bedste smag. De bør være faste og have en levende grøn farve.
  • Sigtning: For en ekstra silkeagtig konsistens, kan suppen sigtes gennem en finmasket si for at fjerne eventuelle fibre.
  • Krydderier: Smag suppen til med salt, peber og eventuelt en smule citronsaft for at fremhæve aspargesens naturlige sødme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*