Aspargessuppe smager super godt, og bliver ofte brugt som natmad ved fester. Jeg laver det tit selv til familien, som aftensmad. Er der lidt tilbage, så er der også til frokosten dagen efter ?
Ingredienser
- 600 g. Friske asparges eller dåse-asparges
- 8 dl. Hønsebouillon
- 25 g. Smør
- 25 g. Mel
- 1 dl. Piskefløde
- 1 stk. Æggeblomme
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skræl asparges og skær dem i 2 cm. stykker.
- Kog aspargesstykkerne i hønsesuppen/fonden i 8-10 minutter, hvor efter aspargeshovederne tilsættes og koges yderligere 5-7 minutter.
- Tag aspargesstykkerne op med en hulske.
- Rør blødgjort smør og mel sammen i en lille skål, så det bliver til en smørbolle.
- Pisk smørbollen i den kogende suppe, og pisk til smørret en helt opløst.
- Kog suppen i yderligere 5 minutter og smag til med fløde, salt og peber.
- Når suppen er tilsmagt, skal æggeblommen tilsættes under konstant piskning.
- Sluk for varmen og hæld aspargesstykkerne tilbage i aspargessuppen, som nu er klar til servering.
Noter
Serveres med kødboller og brød/flutes.
Anvendes asparges på dåse, hældes de til afdrypning i en si, og lagen tilsættes suppen. Aspargesstykkerne tilsættes efter æggeblommen, og bør koges 1-2 minutter.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.