Hokkaidosuppe smager super godt, og så er det forholdsvis nemt at lave. Det kræver mere eller mindre blot en god gang lækre grøntsager, lidt bacon og lidt tålmodighed med at skære dem alle ud.
Udstyr
- Stavblender eller alm. blender
Ingredienser
Hokkaidosuppe
- 1 stk. Hokkaido græskar
- 4 stk. Kartofler
- 2 stk. Gulerødder
- 1 stk. Løg
- 25 g. Friskrevet ingefær
- 2 fed Finthakket hvidløg
- 1 l. Grøntsagsbouillon
- 1½ dl. Piskefløde
- 2 spsk. Friskpresset citronsaft
- Evt. ½ rød chili uden kerne
- Salt og peber
- Lidt olie til stegning
Topping
- 1 dl. Creme Fraiche
- Stegt bacon i tern
Fremgangsmåde
- Skyl hokkaidoen og del den på midten. Tag kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen (med skræl) i grove tern.
- Skyl og skær de øvrige grøntsager i tern.
- Sauter grøntsager, chili og ingefær i en gryde med varm olie, i 2-3 minutter ved middelhøj varme.
- Hæld grøntsagsbouillon i gryden, så det næsten dækker grøntsagerne.
- Læg låg på gryden og lad det koge i ca. 20 minutter.
- Blend hokkaidosuppen til den er helt glat og cremet, og tilsæt fløden stille og roligt imens.
- Serveres med lidt creme fraiche og bacontern, evt. sammen med et stykke rugbrød.
Noter
Folk kan blive lidt forvirret når Hokkaidosuppen også bliver kaldt græskarsuppe, men det er det samme. Navnet kommet af at man bruger Hokkaido-græskar.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.