Hokkaidosuppe

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 25m
  • Samlet tid: 35m
Gennemsnitlig karakter

(0/5)

0/5 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Hokkaidosuppe smager super godt, og så er det forholdsvis nemt at lave. Det kræver mere eller mindre blot en god gang lækre grøntsager, lidt bacon og lidt tålmodighed med at skære dem alle ud.

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 4 stk. kartofler
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. løg
  • 25 g. friskrevet ingefær
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • Evt. ½ rød chili uden kerne
  • 1 l. grøntsagsbouillon
  • 1½ dl. piskefløde
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • Lidt olie til stegning
  • Salt og peber
  • Topping:
  • 1 dl. creme fraiche
  • Stegt bacon i tern

Sådan laver du en Hokkaidosuppe

Trin 1

Skyl hokkaidoen og del den på midten. Tag kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen (med skræl) i grove tern.

Trin 2

Skyl og skær de øvrige grøntsager i tern.

Trin 3

Sauter grøntsager, chili og ingefær i en gryde med varm olie, i 2-3 minutter ved middelhøj varme.

Trin 4

Hæld grøntsagsbouillon i gryden, så det næsten dækker grøntsagerne.

Trin 5

Læg låg på gryden og lad det koge i ca. 20 minutter.

Trin 6

Blend suppen til den er helt glat og cremet, og tilsæt fløden stille og roligt imens.

Trin 7

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Trin 8

Serveres med lidt creme fraiche og bacontern, evt. sammen med et stykke rugbrød.

INFO: Folk kan blive lidt forvirret når Hokkaidosuppen også bliver kaldt græskarsuppe, men det er det samme. Navnet kommet af at man bruger Hokkaido-græskar.

Andre har besøgt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *