Chili Con Carne

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 35m
  • Samlet tid: 45m
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Spørger man rundt vil man nok hurtigt finde et hav af forskellige opskrifter på den perfekte og bedste chili con carne. Men sagen er den, som med så meget andet, når det kommer til madlavning at man har friheden til at sætte sit eget præg på retten. En chili con carne består af nogle grundelementer, men hvor meget af hver ting man ønsker at putte i, er helt op til en selv. Ønsker man at tilføje nye og andre ting, så er det bare at give dig i kast hermed. Der er alle muligheder for at skabe sin helt egen chili con carne.

Herunder finder du MIN opskrift på chili con carne.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1-2 røde chilier
  • 1 stor dåse tomatpure (140 g)
  • 1 dl. okse- eller kalveboullion
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse røde kidneybønner
  • 1 dåse majs
  • Olie til stegning

Sådan laver du chili con carne

Trin 1

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Trin 2

Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint.

Trin 3

Varm olien i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og kød et par minutter, til det er brunt.

Trin 4

Tilsæt chili og krydderier, og rør det godt sammen. Lad det simre i 5-10 minutter.

Trin 5

Tilsæt tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad simre ved svag varme i ca. 10 min. Rør undervejs.

Trin 6

Bønner og majs tilsættes, og din chili con carne skal nu simre yderligere 10 min, inden du smager den til med alt og peber.

Trin 7

Serveres med ris, et stykke brød og måske lidt creme fraiche.

Chili con carne: Gryderet når det er bedst

De kolde aftener er der ikke noget bedre end en varm lækker gryderet at varme sig på. De går altid rent ind og man finder blandt gryderetter noget af den bedste hyggemad til hele familien. En sand klassiker heriblandt er chili con carne, som i den grad har formået at finde sin vej ind i de danske hjem. I en nok mere fordansket udgave for de flestes vedkommende men stadig med sine kendetegn. Og det er med god grund at lige netop chili con carne formår at være så stort et hit hos mange, for dens dybe og varme smag findes ikke lig i andre af de klassiker gryderetter og former for kødsovs, som man ellers støder på.

Som navnet angiver er det tilføjelsen af chili, som skaber den varme, retten er så kendt for og lige giver lidt kant til den ellers nogen gange meget fade kødsovs. Hertil er der bønnerne, som er med til at forme den lækre bløde konsistens, som dig kan dele vandene hos nogen, men er et af de steder, hvor der kan justeres efter smag. Og så skal selvfølgelig nævnes den mørke chokolade, som ofte tilføjes for at give dybe og den karakteristiske mørke smag. Det er altså en gryderet, som har det hele og altså kødsovs, når det er bedst. Dertil er der selvfølgelig at den går med meget forskelligt tilbehør, både ris, kartoffelmos og lignende.

En god chili con carne kræver blot tid og kærlighed

Har du førhen prøvet kræfter med og kastet dig ud i at lave en chili con carne men uden den store succes, så fortvivl ej. Lad dig ikke gå glip af den skønne ret af den grund, men prøv i stedet en gang til. For ofte er det nogle helt simple og basale ting, som kan gå galt og skabe et knap så godt resultat. Mange har tendens til at undervurdere mængden af salt, samt hvor meget forskel tid kan gøre. Forskellen mellem at lade en chili con carne simre i en time og i tre timer er forskellen på en god og en dårlig chili con carne. Og så skal den ellers bare have en masse kærlighed og det i form af tilsmagning hele vejen igennem. Så er du næsten garanteret et godt resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *