Blomkålsris opskrift

Blomkålsris

Blomkålsris er et sundt alternativ til almindelig ris. Der er stor diskussion blandt læger, ernæringseksperter og andre fagfolk, omkring stivelse i maden. De fleste er enige om at det er bedre at undgå den, end at gå efter den. Blomkål indeholder stort ikke noget stivelse (0.01%), hvorimod almindelige ris indeholder omkring 70%. Derfor er blomkålsris sunde, samtidigt med at de ligner ris og smager lækkert.

Blomkålsris opskrift

Blomkålsris

3 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Udstyr

  • Rivejern

Ingredienser

  • 2 stk. Blomkålshoveder
  • Vand

Fremgangsmåde

  • Fjern de grønne blade og skyl blomkålshovederne.
  • Riv blomkålen på et rivejern. Dette giver den rette struktur. Skal det gå hurtigt, kan man benytte en blender, men det giver ikke følelsen af ris når man spiser dem.
  • Når du har revet dine blomkålsris, skal du hælde kogende vand over dem, så de er dækket. Lad dem stå i 3-5 minutter inden du hælder dem op i en si.
  • Dine blomkålsris er nu klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
   
   
 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*