Blomkålsris
- Ret: Tilbehør
- Sværhedsgrad: Let
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4
- Forberedelse: 10m
- Tilberedning: 5m
- Samlet tid: 15m
Gennemsnitlig karakter
(5/5)
1 stk anmeldelser
Blomkålsris er et sundt alternativ til almindelig ris. Der er stor diskussion blandt læger, ernæringseksperter og andre fagfolk, omkring stivelse i maden. De fleste er enige om at det er bedre at undgå den, end at gå efter den. Blomkål indeholder stort ikke noget stivelse (0.01%), hvorimod almindelige ris indeholder omkring 70%. Derfor er blomskålsris sunde, samtiddigt med at de ligner ris og smager lækkert.
Ingredienser
- 2 blomkålshoveder
- Kogende vand
Sådan laver du blomkålsris
Trin 1
Fjern de grønne blade og skyl blomkålshovederne.
Trin 2
Riv blomkålen på et rivejern. Dette giver den rette struktur. Skal det gå hurtigt, kan man benytte en blender, men det giver ikke følelsen af ris når man spiser dem.
Trin 3
Når du har revet dine blomkålsris, skal du hælde kogende vand over dem, så de er dækket. Lad dem stå i 3-5 minutter inden du hælder dem op i en si.
Trin 4
De er nu klar til servering.