Blomkålsris er et sundt alternativ til almindelig ris. Der er stor diskussion blandt læger, ernæringseksperter og andre fagfolk, omkring stivelse i maden. De fleste er enige om at det er bedre at undgå den, end at gå efter den. Blomkål indeholder stort ikke noget stivelse (0.01%), hvorimod almindelige ris indeholder omkring 70%. Derfor er blomkålsris sunde, samtidigt med at de ligner ris og smager lækkert.
Opskrift på
Blomkålsris
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Kalorier: 63kcal
Udstyr
- Rivejern
Ingredienser
- 2 stk. Blomkålshoveder
- Vand
Fremgangsmåde
- Fjern de grønne blade og skyl blomkålshovederne.
- Riv blomkålen på et rivejern. Dette giver den rette struktur. Skal det gå hurtigt, kan man benytte en blender, men det giver ikke følelsen af ris når man spiser dem.
- Når du har revet dine blomkålsris, skal du hælde kogende vand over dem, så de er dækket. Lad dem stå i 3-5 minutter inden du hælder dem op i en si.
- Dine blomkålsris er nu klar til servering.
Næringsindhold
Næringsindhold
Blomkålsris
Mængde pr. portion
Kalorier
63
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.