Kartoffelmos
- Ret: Aftensmad, Tilbehør
- Sværhedsgrad: Let
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4
- Forberedelse: 15m
- Tilberedning: 25m
- Samlet tid: 40m
Gennemsnitlig karakter
(4.3/5)
8 stk anmeldelser
Kartoffelmos er nok den mest enkle ret som findes, men alligevel er den elsket af de fleste. Den bruges flittigt til forskellige retter som f.eks. brændende kærlighed, gullash, mørbradgryde og nogen spiser også kartoffelmos sammen med millionbøf.
Der findes forskellige opskrifter på kartoffelmos, men jeg vil komme med den som jeg selv benytter, og som passer til en familie på 4.
Ingredienser
- 1 kg. bagekartofler
- Vand til kogning
- Salt og peber
- ½-1 dl. mælk
- 50 g. smør
Sådan laver du kartoffelmos
Trin 1
Skræl kartoflerne og skær den i skiver eller små mindre stykker, og kog dem i en gryde med vand og lidt salt, til de er møre.
Trin 2
Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør.
Trin 3
Brug en håndmikser til at få lavet kartoflerne til mos, og tilsæt lidt mælk undervejs, indtil kartoffelmosen har den ønskede konsistens/tykkelse.
Trin 4
Smag til med salt og peber, og server straks herefter.
OBS: Jeg ved godt at der i andre opskrifter rundt omkring på internettet står at man ikke må bruge en håndmikser til sin kartoffelmos, da det skulle gøre den sej osv. Men jeg har altså aldrig brugt andet og har aldrig oplevet problemer med min mos 🙂