Kylling i karry er en af de helt store favoritter hjemme hos os – og så gør det jo ikke noget at det nemt og hurtigt at lave ?
Opskriften herunder er piftet lidt op med lidt grønt, hvilket bestemt ikke gør noget.
Opskrift på
Kylling i Karry
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Ingredienser
- 4 stk. Kylling-brystfileter
- 3 dl. Hønsebouillon
- 1 stk. Æble
- 400 g. Babymajs
- 3 spsk. Hvedemel
- 2-3 spsk. Karry
- 2 spsk. Smør
- Kogevand fra kyllingen
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen i tern/mundrette stykker og kog dem i en gryde med vand og lidt salt i ca. 10 minutter
- Mens du venter kan du skære æblet i små tern og dele dine babymajs i 2-3 stykker.
- Når kyllingen er færdig, hælder du vandet fra. Men gem det, da du nok skal bruge lidt af det senere.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt karry og mel. Rør rundt til du får en tyk melklump.
- Tilsæt hønsebouillon lidt af gangen under omrøring, så du får en dejlig tyk sovs. Bliver sovsen for tyk, kan du bruge noget af kogevandet fra kyllingen.
- Smag sovsen til med salt og peber, og evt. lidt ekstra karry hvis du synes.
- Tilsæt kylling, æble og babymajs, og lad det simre ved lav varme i 10 minutters tid.
Noter
Der er mange muligheder for at tilpasse sin kylling i karry. Man kan f.eks også tilsætte ananas i små stykker, kokosmælk, hvidløg, mango, forårsløg mv. Det er kun fantasien som sætter grænser.
Serveres med kogte ris, eller alternativt blomkålsris. Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.