Langtidsstegt and
- Ret: Hovedret
- Sværhedsgrad: Normal
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4
- Forberedelse: 20m
- Tilberedning: 4:40 h
- Samlet tid: 5:00 h
Gennemsnitlig karakter
(4/5)
1 stk anmeldelser
Andesteg er lig med jul og Mortens aften – men kan selvfølgelig spises året rundt. Herunder finder du en nem opskrift på andesteg stegt på den klassiske måde, samt langtidsstegt and. Der er ingen forskel på opskriften, andet end selve stegningen – men det kommer vi ind på i selve opskriften herunder.
Ingredienser
- 1 stk. and
- 1-2 stk. æbler
- 250 g. svesker
- 4-5 dl. vand
- Salt & Peber
Sådan laver du andesteg
Trin 1
Tag indvoldende ud af anden. Skyl dem grundigt og gem dem til sovsen.
Trin 2
Skyld anden grundigt og skær vingespidserne af - de skal også gemmes til sovsen.
Trin 3
Gnid anden godt ind i salt og lidt peber, både indvendig og udvendigt.
Trin 4
Skræl og fjern kernehus fra æblerne, og skær dem i både.
Trin 5
Kom æbler og svesker op i anden, og luk evt. med kødnåle.
Trin 6
Anden lægges med brystet nedad på en riste i en bradepande, hvor vandet hældes i.
Trin 7
Anden steges i ovnen i 35-40 minutter per kg. and, ved 160 grader. Langtidsstegt and skal have 4-4½ time ved 125 grader. Uanset hvilken metode du benytter, skal du hælde lidt væde over anden hver halve time.
Trin 8
Er skindet ikke sprødt når andestegen er færdig, skruer du temperaturen op på 250 grader og steger anden færdig i 10-15 minutter.
Serveres med almindelige hvide, franske og brunede kartofler, den brune sauce og rødkål.