Hjemmelavet rødkål er fast inventar på julebordet i hele Danmark – både juleaften og til julefrokosterne, hvor det serveres sammen som tilbehør til andesteg og flæskesteg, samt til gåsen Mortens aften. De fleste ville nok købe et færdigt glas rødkål i det lokale supermarked, men hvis du laver den selv, får du præcis den konsistens og smag du gerne vil have. Du kan jo nemt tilføje forskellige krydreurter under kogningen, hvis du ønsker det.
Opskriften herunder er super lækker og utrolig nem at lave. Du kan evt. lave den dagen før du skal bruge den.
Ingredienser
- 500 g. Fintsnittet rødkål
- ½ dl. Æblecidereddike
- 1 stk. Appelsin, saften
- 2 spsk. Andefedt eller smør
- 2 stk. Kanelstænger
- 2 spsk. Ribsgelé
- 1 spsk. Honning eller sukker
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Svits/sauter den fintsnittede rødkål i en gryde med smør eller andefedt.
- Når kålen begynder at falde sammen, tilsættes æblecidereddike, appelsinsaft og kanelstænger.
- Lad det simre i 25-30 minutter og smag godt til med honning, ribsgele, salt og peber. Du kan evt. justere tiden, hvis du ønsker mere eller mindre bid i din rødkål.
Noter
Ønsker du lidt mere smag i din rødkål, kan man tilsætte forskellige fryderier, som f.eks stjerneanis, nelliker, timian, laurbærblade mv. Du kan også erstatte appelsinsaft med andet frugtsaft, som f.eks solbær.
Holdbarhed: På køl kan den som minimum holde sig 4-5 dage.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.