Hjemmelavet Rødkål opskrift

Hjemmelavet Rødkål

Hjemmelavet rødkål er fast inventar på julebordet i hele Danmark – både juleaften og til julefrokosterne, hvor det serveres sammen som tilbehør til andesteg og flæskesteg, samt til gåsen Mortens aften. De fleste ville nok købe et færdigt glas rødkål i det lokale supermarked, men hvis du laver den selv, får du præcis den konsistens og smag du gerne vil have. Du kan jo nemt tilføje forskellige krydreurter under kogningen, hvis du ønsker det.

Opskriften herunder er super lækker og utrolig nem at lave. Du kan evt. lave den dagen før du skal bruge den.

Hjemmelavet Rødkål opskrift

Hjemmelavet Rødkål

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 48 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 500 g. Fintsnittet rødkål
  • ½ dl. Æblecidereddike
  • 1 stk. Appelsin, saften
  • 2 spsk. Andefedt eller smør
  • 2 stk. Kanelstænger
  • 2 spsk. Ribsgelé
  • 1 spsk. Honning eller sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Svits/sauter den fintsnittede rødkål i en gryde med smør eller andefedt.
  • Når kålen begynder at falde sammen, tilsættes æblecidereddike, appelsinsaft og kanelstænger.
  • Lad det simre i 25-30 minutter og smag godt til med honning, ribsgele, salt og peber. Du kan evt. justere tiden, hvis du ønsker mere eller mindre bid i din rødkål.

Noter

Ønsker du lidt mere smag i din rødkål, kan man tilsætte forskellige fryderier, som f.eks stjerneanis, nelliker, timian, laurbærblade mv. Du kan også erstatte appelsinsaft med andet frugtsaft, som f.eks solbær.
Holdbarhed: På køl kan den som minimum holde sig 4-5 dage. 
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*