Om sommer er det ikke altid man har lyst til tung varm mad. Det kan også være at man har brug for noget lækkert tilbehør til stegen eller grillmaden. Her kunne en lækker rødkålssalat være en mulighed. Man kan også sagtens servere salaten til julemaden, sammen med anden og de brunede kartofler – det er trods alt rødkål, dog i en lidt sundere udgave.
Opskrift på
Rødkålssalat med Radiser
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Ingredienser
Rødkålssalat
- ½ stk. Rødkålshoved
- 6 stk. Radiser
- ½ stk. Hjertesalat
- 1 håndfuld Valnødder
Vinaigrette
- 3 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Balsamico
- 1 spsk. Honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Vinaigrette
- Kom alle ingredienser i en skål og bland det godt sammen. Smag til med lidt salt og peber.
Salaten
- Snit rødkål og hjertesalat fint.
- Skær radiser i skiver og bland dem sammen med salat og rødkål.
- Hæld vinaigretten over salaten og bland det hele godt sammen.
- Hak nødderne groft og drys dem udover salaten. Man kan også riste nødderne inden man hakker dem.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Andre variationer af rødkålssalat
Kan man ikke lide radiser eller vil man blot prøve en anden variant af rødkålssalaten, så kommer der lidt inspiration her:
- Rødkålssalat med appelsin og granatæble
- Rødkålssalat med appelsin og nødder
- Rødkålssalat med æbler, feta og dadler
- Rødkålssalat med honingristede valnødder
Ja det er faktisk fantasien, og dine smagsløg, som sætter grænser. Så det er at finde de råvarer man bedst lide. Man kan jo også tilføje kød til salaten, f.eks bacon, skinkestrimler eller kyllingetern.