Waldorfsalat er en sand klassiker, som var meget populær tilbage i 80´erne. Salaten går godt til mange retter, men til vildt SKAL man servere retten 🙂 Og når jeg skriver vildt, så mener jeg ikke kun rådyr, dådyr, harer osv. – waldorfsalat går lige så godt til and, gås, fasan, duer osv.
Opskriften herunder er utrolig nem at lave og det tager kun et kvarters tid. Den kan fint stå og trække i køleskabet, så du kan evt. lave den om formiddagen, hvis du skal ha gæster om aftenen.
Waldorfsalat
Ingredienser
- 2 stængler bladselleri
- 2 stk. æbler
- 100 g. vindruer
- 50 g. valnødder
- ½ dl. piskefløde
- 1 dl. creme fraiche
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at skære bladselleri i tynde skiver. Derefter æblerne i små tern og vindruer deles i 2.
- Valnødder hakkes groft og blandes med det grønne.
- Rør creme fraiche og piskefløde sammen til en let dressing, og smag den til med citronsaft, sukker, salt og peber.
- Til sidst vender du dressingen i salaten.
Noter
Waldorfsalatens historie
Waldorfsalat stammer oprindeligt fra USA. I 1896 blev retten præsenteret på Waldorf Hotel i New York City, af deres maitre d’hôtel – Osar Tschirky. Waldorfsalaten blev udviklet som en af hotellets signaturretter og bestod dengang af æble og bladselleri blandet i flødeskum og creme fraiche. Senere blev der videreudviklet på retten og der blev først tilføjet valnødder og senere også vindruer, som vi kender den i dag.