• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Aftensmad
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
    • Bagværk
      • Kager
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Kolde drikke
      • Drink & Cocktails
    • Tilbehør
      • Sovser
  • Artikler
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook

Waldorfsalat

Gå til opskrift Udskriv

Waldorfsalat er en sand klassiker, som var meget populær tilbage i 80´erne. Salaten går godt til mange retter, men til vildt SKAL man servere retten 🙂 Og når jeg skriver vildt, så mener jeg ikke kun rådyr, dådyr, harer osv. – waldorfsalat går lige så godt til and, gås, fasan, duer osv.

Opskriften herunder er utrolig nem at lave og det tager kun et kvarters tid. Den kan fint stå og trække i køleskabet, så du kan evt. lave den om formiddagen, hvis du skal ha gæster om aftenen.

Waldorfsalat opskrift

Waldorfsalat

Waldorfsalat er en sand klassiker, som var meget populær tilbage i 80´erne. Salaten går godt til mange retter, men til vildt SKAL man servere retten.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stængler bladselleri
  • 2 stk. æbler
  • 100 g. vindruer
  • 50 g. valnødder
  • ½ dl. piskefløde
  • 1 dl. creme fraiche
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at skære bladselleri i tynde skiver. Derefter æblerne i små tern og vindruer deles i 2.
  • Valnødder hakkes groft og blandes med det grønne.
  • Rør creme fraiche og piskefløde sammen til en let dressing, og smag den til med citronsaft, sukker, salt og peber.
  • Til sidst vender du dressingen i salaten.

Noter

Ønsker man at gøre sin waldorfsalat mere luftig, kan man piske fløden til en let skum, inden man vender den i creme fraichen.

Waldorfsalatens historie

Waldorfsalat stammer oprindeligt fra USA. I 1896 blev retten præsenteret på Waldorf Hotel i New York City, af deres maitre d’hôtel – Osar Tschirky. Waldorfsalaten blev udviklet som en af hotellets signaturretter og bestod dengang af æble og bladselleri blandet i flødeskum og creme fraiche. Senere blev der videreudviklet på retten og der blev først tilføjet valnødder og senere også vindruer, som vi kender den i dag.

Previous Post: « Syltede Rødbeder
Next Post: Dalgona Coffee »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Vielskermad på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk