Brunede kartofler

Brunede kartofler

Brunede kartofler er noget som vi alle kender og holder af. De er fast inventar ved julebordet i de fleste hjem, sammen med andestegen og flæskestegen. Men brunede kartofler kan også nydes til f.eks grønlangkål og medister eller hamburgerryg.

Når man skal lave brunede kartofler, skal man væbne sig med tålmodighed, da man arbejder med smeltet sukker – det kan nemlig godt tage lang tid før det er smeltet helt.

Brunede kartofler

Brunede kartofler

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. Små kartofler
  • 200 g. Sukker
  • 75 g. Smør

Fremgangsmåde

  • Kog kartoflerne til de er møre og pil dem. Dette kan evt. gøres dagen før, for at spare tid.
  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande og smelt det ved jævn varme. Pas på at det ikke bliver brændt, da det kan smages.
  • Når sukkeret er smeltet, tilsættes smørret og det røres rundt mens det smelter.
  • Når det hele er smeltet til en fin tynd sukkermasse, tilsættes kartoflerne forsigtigt.
  • Brun dem ved jævn varmen i 15-20 minutter, mens du jævnligt rører rundt i dem.
  • De brunede kartofler er nu klar til servering. Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Brune kartofler med sirup

I stedet for sukker og smør, kan man også vælge at bruge ren sirup. Den flydende sirup hældes på en kold pande, og varmes op med jævn varme. Derefter tilsættes kartoflerne på samme måde, som var det sukker og smør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*