Drømmekage fra Brovst

  • Antal: 1
  • Forberedelse: 15m
  • Tilberedning: 25m
  • Samlet tid: 40m
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Drømmekage fra Brovst er en klassisk kageopskrift som vi alle kender og elsker. Men faktisk er den slet ikke fra Brovst, men derimod fra
Klokkerholm i Vendsyssel. Drømmekagen deltog dog i en bagekonkurrence i Brovst, arrangeret i 1960 af den lokale husmoderforening. Nogle måneder senere havde Amo optrykt kageopskriften under navnet Drømmekage fra Brovst.

Ingredienser

  • 250 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 50 g. smør
  • 3 æg
  • 2 dl. mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Fyld:
  • 125 g. smør
  • 0.5 dl. mælk
  • 200 g. brun farin
  • 100 g. kokosmel

Sådan bager du en drømmekage

Trin 1

Pisk æg og sukker til en luftig masse.

Trin 2

Smelt smørret i en gryde sammen med mælken og bland det i æggemassen.

Trin 3

Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør dejen godt sammen.

Trin 4

Hæld dejen i en bradepande (ca. 25 x 35 cm) med bagepapir.

Trin 5

Kagen bages i 15 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

Trin 6

I mens kagen bager, skal du lave fyldet. Dette gøres ved at du smelter smør sammen med mælk og brun farin. Giv det et hurtigt opkog og tilsæt kokoksmel, som blandes godt sammen med.

Trin 7

Når kagen har bagt i 15 minutter, tages den ud af ovnen og fyldes fordeles jævnt over kagen.

Trin 8

Bag kagen færdig i 10 minutter og lad den derefter køle af i formen.

Trin 9

Drømmekagen er nu klar til servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *