Drømmekage fra Brovst er en klassisk kageopskrift som vi alle kender og elsker. Jeg gør i hvert fald 🙂 Men faktisk er den slet ikke fra Brovst, men derimod fra Klokkerholm i Vendsyssel. Drømmekagen deltog dog i en bage konkurrence i Brovst, arrangeret i 1960 af den lokale husmoderforening. Nogle måneder senere havde Amo trykt kageopskriften under navnet Drømmekage fra Brovst. Lidt snyd, men sandt.
Drømmekagen er super nem at lave, og den holder sig lækker og saftig et par dage efter den er bagt.
Ingredienser
- 250 g. Hvedemel
- 250 g. Sukker
- 50 g. Smør
- 3 stk. Æg
- 2 dl. Mælk
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vaniljesukker
Fyld
- 125 g. Smør
- ½ dl. Mælk
- 200 g. Brun farin
- 100 g. Kokosmel
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Smelt smørret i en gryde sammen med mælken og bland det i æggemassen.
- Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør dejen godt sammen.
- Hæld dejen i en bradepande (ca. 25 x 35 cm) med bagepapir.
- Kagen bages i 15 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.
Fyld
- I mens kagen bager, skal du lave fyldet. Dette gøres ved at du smelter smør sammen med mælk og brun farin. Giv det et hurtigt opkog og tilsæt kokoksmel, som blandes godt sammen med.
- Når kagen har bagt i 15 minutter, tages den ud af ovnen og fyldes fordeles jævnt over kagen.
- Bag kagen færdig i 10 minutter og lad den derefter køle af i formen.
- Drømmekagen er nu klar til servering.
Noter
Næringsindhold
Andre lækre kageopskrifter: Chokoladekage // Banankage // Sandkage // Gulerodskage
Hjemmelavet drømmekage vs. Købt færdigblanding
Hvis du er fast læser på hjemmesiden her, så ved du at jeg går ind for at lave alt mad selv, i stedet for at snyde og købe dem i det lokale supermarked. Og det gør jeg som sådan også med drømmekagen. MEN skulle du komme til at købe en færdigblanding fra Maizena eller Amo, så bliver du altså ikke helt snydt. Færdigblandingen har en lidt finere tekstur når den er bagt, men smagen fejler sådan set ikke noget.
Når det kommer til næringsindholdet, så er der heller ikke den store forskel. I en hjemmelavet drømmekage fra Brovst, er der selvfølgelig brugt friske råvarer i form af bl.a æg og mælk – det kan man ikke i en færdigblanding, hvor der i stedet er brugt ægge- og mælkepulver. Derudover er der lidt E-numre, som blandt er med til få kagen til at hæve, samt give toppingen farve. Det med farven synes jeg er unødvendigt, men det har de valgt.
Så alt i alt kan en Maizena Drømmekage fra Brovst altså sagtens spises. Men du skal spise den samme dag, da den ikke holder sig lige så fugtig som den hjemmebagte.