Banankage ligger helt i toppen over danskernes favoritkager. Grunden til dette er nok at den smager afsindig godt og så er det en super nem kage-opskrift.
En anden god ting ved banankage, er at den kan laves selvom dine bananer er ved at være lidt for overmodne. Bananen skal nemlig moses, så derfor gør det ikke noget at den er meget blød. Ja faktisk skal de helst være overmodne, da det giver ekstra sødme til kagen.
Opskriften herunder er den helt klassiske banankage, som på en og samme tid er svampet, saftig, smovset og fyldt med masser af dejlig banansmag = Den bedste opskrift på banankage ?
Udstyr
- Elpisker
- Brødform
Ingredienser
- 175 g. Hvedemel
- 175 g. Sukker
- 4 stk. Æg
- 1 stk. Vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
- 1 tsk. Bagepulver
- 150 g. Blødt smør
- 5 stk. Moste bananer, overmodne
Overtræk
- 100 g. Mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk smør, æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps i en skål med en elpisker.
- Vend den mosede banan i dejen, så den bliver jævn fordelt.
- Tilsæt mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen sammen med smørret.
- Hæld dejen i en smurt springform eller franskbrødsform.
- Bag banankagen i ca. 45 minutter midt i ovnen.
- Når banankagen er færdigbagt, vender du den ud på en rist og lader den køle af.
- Inden servering kan banankagen evt. pyntes med smeltet chokolade, som fordeles jævnt ud over kagen.
Noter
Andre populære kageopskrifter: Chokoladekage // Gulerodskage
Ofte stillede spørgsmål om Banankage
Kan banankage fryses?
Ja det kan den uden problemer. Skal du ha chokolade på toppen, ville jeg vente med dette, indtil kagen skal bruges.
Skal bananerne være overmodne?
De SKAL ikke være, men de er nemmere at arbejde med og de giver kagen lidt ekstra sødme. Men du kan sagtens bruge bananer du lige har købt, hvis du ikke har andre muligheder.
Kan jeg benytte en bradepande i stedet for springform?
Ja det kan du sagtens, men bagetiden kan godt ændre sig. Og hvis du benytter en bradepande, skal du nok lave en dobbeltportion.
Kan rigtig godt lide denne banankage, den smager rigtig dejlig af banan.
Der var lidt bananskræl i men det gjorde den bare lidt sprød.
Smør delen… skal det piskes MED æg og sukker eller tilføjes sammen med mel? Jeg kom igenne opskriften, nu afventer vi resultater i ovnen! 😦