• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Hovedret
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
    • Bagværk
      • Kager
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Kolde drikke
      • Drink & Cocktails
    • Tilbehør
      • Sovser
  • Artikler
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook

Banankage

Gå til opskrift Udskriv

Banankage ligger helt i toppen over danskernes favoritkager. Grunden til dette er nok at den smager afsindig godt og så er det en super nem kage-opskrift.

En anden god ting ved banankage, er at den kan laves selvom dine bananer er ved at være lidt for overmodne. Bananen skal nemlig moses, så derfor gør det ikke noget at den er meget blød. Ja faktisk skal de helst være overmodne, da det giver ekstra sødme til kagen.

Opskriften herunder er den helt klassiske banankage, som på en og samme tid er svampet, saftig, smovset og fyldt med masser af dejlig banansmag = Den bedste opskrift på banankage ?

Banankage opskrift

Banankage

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 6 personer

Udstyr

  • Elpisker
  • Brødform

Ingredienser

  • 175 g. Hvedemel
  • 175 g. Sukker
  • 4 stk. Æg
  • 1 stk. Vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 150 g. Blødt smør
  • 5 stk. Moste bananer, overmodne

Overtræk

  • 100 g. Mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk smør, æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps i en skål med en elpisker.
  • Vend den mosede banan i dejen, så den bliver jævn fordelt.
  • Tilsæt mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen sammen med smørret.
  • Hæld dejen i en smurt springform eller franskbrødsform.
  • Bag banankagen i ca. 45 minutter midt i ovnen.
  • Når banankagen er færdigbagt, vender du den ud på en rist og lader den køle af.
  • Inden servering kan banankagen evt. pyntes med smeltet chokolade, som fordeles jævnt ud over kagen.

Noter

Ønsker du en kraftigere smag af banan, kan du altid tilsætte flere som du har lyst til.
Ønsker endnu mere smag af chokolade, kan det anbefales at tilsætte chokoladestykker – mums.

Ofte stillede spørgsmål om Banankage

Kan banankage fryses?

Ja det kan den uden problemer. Skal du ha chokolade på toppen, ville jeg vente med dette, indtil kagen skal bruges.

Skal bananerne være overmodne?

De SKAL ikke være, men de er nemmere at arbejde med og de giver kagen lidt ekstra sødme. Men du kan sagtens bruge bananer du lige har købt, hvis du ikke har andre muligheder.

Kan jeg benytte en bradepande i stedet for springform?

Ja det kan du sagtens, men bagetiden kan godt ændre sig. Og hvis du benytter en bradepande, skal du nok lave en dobbeltportion.

Previous Post: « Bananasplit
Next Post: Bananpandekager »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Vielskermad på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk