• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Hovedret
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
    • Bagværk
      • Kager
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Kolde drikke
      • Drink & Cocktails
    • Tilbehør
      • Sovser
  • Artikler
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook

Sandkage

Gå til opskrift Udskriv

Sandkagen er en klassisk kage, som har eksisteret i mange år. Personligt husker jeg den bedst fra da jeg kom hjemme hos min mormor som barn. Den er ikke så udbredt mere, men personligt synes jeg stadig den smager godt – og så er det tilmed en utrolig nem og hurtig kage at bage. Og den passer godt sammen med aftenkaffen.

Herunder får du verdens bedste opskrift på sandkage ?

Sandkage opskrift

Sandkage

0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 200 g. Blødgjort smør
  • 200 g. Sukker
  • 200 g. Hvedemel
  • 4 stk. Æg
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 2 tsk. Bagepulver
  • Evt. lidt reven citronskal

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rør blødgjort smør og sukker sammen, til det er hvidt og skummende.
  • Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.
  • Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og mel, og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.
  • Hæld sandkagedejen op i en aflang kageform på 1½ liter, og bag den midt i ovnen i ca. 50 minutter. Prøv med en tændstik; dejen må ikke hænge ved.

Noter

Tip: Er man glad for chokolade, kan man tilsætte chokoladestykker i dejen, eller overtrække kagen med smeltet chokolade.
sandkage i form sandkage bagt

Ofte stillede spørgsmål om Sandkage

Kan sandkage fryses?

Ja det kan den bestemt. Den kan holde sig 2-3 måneder i fryseren.

Kan man benytte en springform i stedet for?

Ja det kan du godt. Men bagetid kan ændre sig lidt. Prøv med en tandstik eller strikkepind; dejen må ikke hænge ved.

Kommentarer fra gamle version af hjemmesiden

Rikke
Hej har et spørgsmål for når du skriver 200 gr smør i opskriften er det så 200 gr blødt smør du mener ? Hilsen en der glæder sig til at lave sin egen sandkage

Kim
Som svar til Rikke.
Ja det er det. Det behøver ikke være blødt, men det er nemmere og hurtigere at arbejde med, når det er blødt ?

Previous Post: « Røræg
Next Post: Snobrødsdej »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Vielskermad på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk