Sandkage opskrift

Sandkage

Sandkagen er en klassisk kageopskrift, som har eksisteret i mange år. Personligt husker jeg den bedst fra da jeg kom hjemme hos min mormor som barn. Den er ikke så udbredt mere, men personligt synes jeg stadig den smager godt – og så er det tilmed en utrolig nem og hurtig kage at bage. Og den passer godt sammen med aftenkaffen.

Herunder får du verdens bedste opskrift på sandkage ?

Sandkage opskrift

Sandkage

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 200 g. Blødgjort smør
  • 200 g. Sukker
  • 200 g. Hvedemel
  • 4 stk. Æg
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 2 tsk. Bagepulver
  • Evt. lidt reven citronskal

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rør blødgjort smør og sukker sammen, til det er hvidt og skummende.
  • Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.
  • Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og mel, og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.
  • Hæld sandkagedejen op i en aflang kageform på 1½ liter, og bag den midt i ovnen i ca. 50 minutter. Prøv med en tændstik; dejen må ikke hænge ved.

Noter

Tip: Er man glad for chokolade, kan man tilsætte chokoladestykker i dejen, eller overtrække kagen med smeltet chokolade.
sandkage i form sandkage bagt
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Prøv også denne lækre opskrift på chokoladekage.

Ofte stillede spørgsmål om Sandkage

Kan sandkage fryses?

Ja det kan den bestemt. Den kan holde sig 2-3 måneder i fryseren.

Kan man benytte en springform i stedet for?

Ja det kan du godt. Men bagetid kan ændre sig lidt. Prøv med en tandstik eller strikkepind; dejen må ikke hænge ved.

Kommentarer fra gamle version af hjemmesiden

Rikke
Hej har et spørgsmål for når du skriver 200 gr smør i opskriften er det så 200 gr blødt smør du mener ? Hilsen en der glæder sig til at lave sin egen sandkage

Kim
Som svar til Rikke.
Ja det er det. Det behøver ikke være blødt, men det er nemmere og hurtigere at arbejde med, når det er blødt ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*