Sandkage

  • Antal: 1
  • Forberedelse: 5m
  • Tilberedning: 50m
  • Samlet tid: 55m
Gennemsnitlig karakter

(3.5/5)

3.5/5 5 90
Anmeld denne opskrift

90 stk anmeldelser

Sandkagen er en klassisk kage, som har eksisteret i mange år. Personligt husker jeg den bedst fra da jeg kom hjemme hos min mormor som barn. Den er ikke så udbredt mere, men personligt synes jeg stadig den smager godt – og så er det tilmed en utrolig nem og hurtig kage at bage. Og den passer godt sammen med aftenkaffen.

Herunder får du verdens bedste opskrift på sandkage 🙂

Ingredienser

  • 200 g. mel
  • 200 g. sukker
  • 200 g. blødgjort smør
  • 4 æg
  • 1 tsk. vanilje
  • 2 tsk. bagepulver
  • Evt. lidt reven citronskal

Sådan bager du en sandkage

Trin 1

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Trin 2

Rør blødgjort smør og sukker sammen, til det er hvidt og skummende.

Trin 3

Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.

Trin 4

Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og mel, og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.

Trin 5

Hæld sandkagedejen op i en aflang kageform på 1½ liter, og bag den midt i ovnen i ca. 50 minutter. Prøv med en tændstik; dejen må ikke hænge ved.

Tip: Er man glad for chokolade, kan man tilsætte chokoladestykker i dejen, eller overtrække kagen med smeltet chokolade.

Ofte stillede spørgsmål om Sandkage

Kan sandkage fryses?

Ja det kan den bestemt. Den kan holde sig 2-3 måneder i fryseren.

Kan man benytte en springform i stedet for?

Ja det kan du godt. Men bagetid kan ændre sig lidt. Prøv med en tandstik eller strikkepind; dejen må ikke hænge ved.

Forfatter af denne opskrift

Alle opskrifter fra Kim

Kommentarer (3)

  1. udgivet af MAIBRITT Lauridsen on juni 24, 2019

    Er glad

      Svar
  2. udgivet af Rikke on juni 13, 2020

    Hej har et spørgsmål for når du skriver 200 gr smør i opskriften er det så 200 gr blødt smør du mener ? Hilsen en der glæder sig til at lave sin egen sandkage

      Svar
    • udgivet af Kim Jørgensen on juni 17, 2020

      Ja det er det. Det behøver ikke være blødt, men det er nemmere og hurtigere at arbejde med, når det er blødt 🙂

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *