Sandkage

  • Antal: 1
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 60m
  • Samlet tid: 1:10 h
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Sandkagen er en klassisk kage, som har eksisteret i mange år. Den er ikke så udbredt mere, men personligt synes jeg stadig den smager godt – og så er den tilmed utrolig simpel at lave. Og den passer godt sammen med aftenkaffen.

Ingredienser

  • 200 g. mel
  • 200 g. sukker
  • 200 g. blødgjort smør
  • 4 æg
  • 1 tsk. vanilje

Sådan bager du en sandkage

Trin 1

Tænd ovnen på 175 grader.

Trin 2

Rør blødgjort smør og sukker sammen, til det er hvidt og skummende.

Trin 3

Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.

Trin 4

Tilsæt vaniljesukker og mel, og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.

Trin 5

Hæld sandkagedejen op i en aflang kageform på 1½ liter, og bag den midt i ovnen i ca. 1 time.

Note: Sandkagen egner sig fint til at blive frosset ned. Her kan den holde sig i 4-6 måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *