Gulerodskage

  • Antal: 1
  • Forberedelse: 15m
  • Tilberedning: 45m
  • Samlet tid: 60m
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Gulerodskage er en af mine favoritkager at bage, på lige fod med banankage og chokoladekage. Det er en lækker svampet kage, med revet gulerod og en skøn frosting på toppen.

Jeg har hørt flere som er tør lave kagen når de ser opskriften, da de er bange for at ødelægge frostingen/cremen – men det er noget nær umuligt at ødelægge noget, hvis man bare følgen opskriften herunder 🙂

Ingredienser

  • 3-4 stk. gulerødder
  • 150 g. blødgjort smør
  • 100 g. sukker
  • 100 g. brun farin
  • 150 g. hvedemel
  • 4 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. salt
  • Evt. 50 g. rosiner eller hakkede valnødder
  • Frosting:
  • 200 g. neutral flødeost
  • 5 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. citronsaft

Sådan bager du Gulerodskage

Trin 1

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, så smør bliver jævnt fordelt.

Trin 2

Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt så du får en luftig æggemasse.

Trin 3

Tilsæt bagepulver, kanel og salt, og rør det godt ud, så det bliver fordelt.

Trin 4

Tilsæt melet lidt af gangen mens du pisker.

Trin 5

Til sidst river du gulerødderne groft, og tilsætter i dejen.

Trin 6

Kom dejen i en smurt springform og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter.

Trin 7

Når gulerodskagen er bagt færdig, skal du i gang med at lave din frosting.

Trin 8

Frostingen laves ganske enkelt ved at blande alle ingredienserne sammen, og rører dem sammen til en lækker creme.

Trin 9

Når gulerodskagen er kold, fordeles cremen på toppen, og den er klar til servering.

Tip: Kages kan evt. pyntes med lidt revet gulerod på toppen af frostingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *