Brændende kærlighed er hvad jeg på godt dansk vil kalde for Mormormad. Og det er ikke negativt ment, for jeg elsker den slags mad. Og lige nøjagtigt brændende kærlighed, er min datter Ciljes livret. Hun elsker den lækre tykke kartoffelmos med sprødt bacon, bløde løg og lidt ketchup til. Personligt er jeg mere til syltede rødbeder, men sådan er vi jo så forskellige 🙂
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1 kg. Store kartofler
- Vand til kogning
- 1 dl. Mælk
- 1 spsk. Smør
- Salt og peber
Topping
- 3 stk. Store løg
- 400 g. Bacontern
- 50 g. Smør
Fremgangsmåde
- Start med at skrælle kartoflerne og skære dem i skiver.
- Kog dem med lidt salt i vandet. Kogetid variere lidt efter kartoffelsort og tykkelse på skiverne. Men de skal være godt møre.
- Tag en stegepande og skru helt op for varmen og steg dit bacon. Du bestemmer selv hvor sprødt det skal være. Personligt kan jeg godt li det helt knassende.
- Når baconen er færdig, tager du det af panden og lader det dryppe af på noget papir. Du må ikke hælde fedtet fra.
- Hæld dine læg op i det resterende baconfedt, sammen med noget smør. Lad dine løg stege til de er bløde og gyldne.
- I mens de løg steger, burde dine kartofler være kogt færdig. Hæld vandet fra dem og tilsæt lidt smør.
- Brug en håndmikser til at få lavet kartoflerne til mos, og tilsæt lidt mælk undervejs, indtil kartoffelmosen har den ønskede konsistens/tykkelse. Smag til med salt og peber.
- Nu burde dine løg være færdige. Hæld dine sprøde bacontern tilbage på panden og bland dem sammen med de bløde løg.
- Serveres med syltede rødbeder og evt. nogle friske krydderurter.
Andre lækre opskrifter med kartoffelmos: Gullash // Mørbradgryde // Millionbøf
Hvilken bacon skal man bruge til Brændende Kærlighed?
Du skal bruge bacon i tern, så skiveskåret bacon kan ikke bruges. Du kan sagtens bruge de billige pakker bacontern fra supermarkedet, men skal det være rigtig lækkert, ville jeg købe et stykke “rigtigt” bacon og selv skære i tern. Det koster lidt mere, men smager også derefter. Kan du ikke finde et helt stykke bacon i dit lokale supermarked, så har din slagter det helt sikkert. Du kan selvfølgelig også røge det selv, men det er en helt anden snak 🙂