• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Aftensmad
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
    • Bagværk
      • Kager
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Kolde drikke
      • Drink & Cocktails
    • Tilbehør
      • Sovser
  • Artikler
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook

Syltede Rødbeder

Gå til opskrift Udskriv

Syltede rødbeder er noget man altid har på lager. De smager super godt på leverpostejsmaden, til biksemad eller skipperlabskovs, på sylte eller noget helt femte.

Ofte køber man sine syltede rødbeder i det lokale supermarked, men det er forholdsvist nemt at sylte dem selv, og så har du også mulighed for at tilfører andre smagsnuancer. Du kan f.eks tilføje kanelstænger, stjerneanis, allehånde, laurbærblade, friske krydderurter osv.

Syltede Rødbeder opskrift

Syltede Rødbeder

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 1 kg. rødbeder
  • 5 dl. lagereddike
  • 250 g. sukker
  • 1 stk. kanelstang (valgfrit)
  • 1 spsk. hele peberkorn (valgfrit)

Sådan gør du

  • Vask de hele rødbeder og smid dem op i en gryde med vand, som bringes i kog.
  • Når de har kogt i ca. 30-35 minutter, hældes vandet fra rødbederne og lader dem køle af, inden du gnider skindet af dem og skærer dem i skiver.
  • Kom skiverne i et helt rent og skoldet henkogningsglas, som du evt. har skyllet i atamon.
  • Tag en kasserolle og hælde eddike, sukker og evt. krydderier op i. Bring det i kog i et par minutter, indtil sukkeret er opløst.
  • Hæld lagen over rødbederne i glasset og luk det med det samme.
  • De syltede rødbeder kan spises når de er blevet kolde, men er bedst efter en dags tid.

Noter

Jeg vil anbefale dig at bruge et par engangshandsker, da kogte rødbeder afgiver meget farve.

Spørgsmål om syltede rødbeder

Hvor længe kan syltede rødbeder holde sig?

Jeg vil som minimum sige 2 måneder, men hvis du har været omhyggelig med rengøring af glasset, burde det kunne holde sig i 3-4 måneder.

Kan man bruge krydderier i sine syltede rødbeder?

Ja du kan nemt tilføje krydderier og krydderurter i lagen.

Hvorfor er mine kogte rødbeder meget hårde?

Hvis de er meget hårde, skal du koge dem lidt længere. Der er forskel på størrelsen når man køber hele rødbeder, så kogetid kan variere lidt.

Previous Post: « Rødkål
Next Post: Waldorfsalat »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Vielskermad på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk