Syltede rødbeder er noget man altid har på lager. De smager super godt på leverpostejsmaden, til biksemad eller skipperlabskovs, på sylte eller noget helt femte.
Ofte køber man sine syltede rødbeder i det lokale supermarked, men det er forholdsvist nemt at sylte dem selv, og så har du også mulighed for at tilfører andre smagsnuancer. Du kan f.eks tilføje kanelstænger, stjerneanis, allehånde, laurbærblade, friske krydderurter osv.
Ingredienser
- 1 kg. rødbeder
- 5 dl. lagereddike
- 250 g. sukker
- 1 stk. kanelstang (valgfrit)
- 1 spsk. hele peberkorn (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Vask de hele rødbeder og smid dem op i en gryde med vand, som bringes i kog.
- Når de har kogt i ca. 30-35 minutter, hældes vandet fra rødbederne og lader dem køle af, inden du gnider skindet af dem og skærer dem i skiver.
- Kom skiverne i et helt rent og skoldet henkogningsglas, som du evt. har skyllet i atamon.
- Tag en kasserolle og hælde eddike, sukker og evt. krydderier op i. Bring det i kog i et par minutter, indtil sukkeret er opløst.
- Hæld lagen over rødbederne i glasset og luk det med det samme.
- De syltede rødbeder kan spises når de er blevet kolde, men er bedst efter en dags tid.
Noter
Spørgsmål om syltede rødbeder
Hvor længe kan syltede rødbeder holde sig?
Jeg vil som minimum sige 2 måneder, men hvis du har været omhyggelig med rengøring af glasset, burde det kunne holde sig i 3-4 måneder.
Kan man bruge krydderier i sine syltede rødbeder?
Ja du kan nemt tilføje krydderier og krydderurter i lagen.
Hvorfor er mine kogte rødbeder meget hårde?
Hvis de er meget hårde, skal du koge dem lidt længere. Der er forskel på størrelsen når man køber hele rødbeder, så kogetid kan variere lidt.