Gullash med kartoffelmos er en af mine favoritter om efteråret og vinteren. Det er en forholdvis nem opskrift på en simreret som passer sig selv når det først er sat over på komfuret. Det er dog vigtigt at retten får lov at stå og simre i mindst et par timer, da kødet bliver dejlig mørt og bouillonen bliver kogt ind til en god sovs/suppe.
Opskrift på
Gullash
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Kalorier: 343kcal
Ingredienser
- 500 g. Oksekød i tern
- 4 stk. Gulerødder i skiver
- 2 stk. Hakkede løg
- 1 spsk. Smør
- 1 spsk. Paprika
- 1 ds. Tomatpuré - 140 g.
- 1 l. Bouillon (Okse eller grøntsag)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at sautere dine hakkede løg og gulerødder et par minutter i en stor gryde med smør.
- Tilsæt oksekød og brun det godt af.
- Tilsæt tomatpuré, paprika, lidt salt og peber, og rør det godt ud sammen med kødet.
- Tilsæt bouillon så det dækker kødet, og lad det hele stå og simre i 2-3 timer.
- Smag retten til med salt og peber og jævn den evt. med lidt maizenajævner eller meljævning hvis den er for tynd.
Næringsindhold
Næringsindhold
Gullash
Mængde pr. portion
Kalorier
343
% Daglig værdi*
Fedt
17
g
20
%
Mættet fedt
7
g
32
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
7
g
Natrium
1158
mg
13
%
Kalium
939
mg
27
%
Kulhydrater
19
g
5
%
Sukker
9
g
16
%
Protein
28
g
47
%
Vitamin A
13483
IU
539
%
Vitamin C
11
mg
15
%
Calcium
77
mg
10
%
Jern
4
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Ofte stillede spørgsmål om Gullash
Hvad servere man til Gullasch?
Normalt servere man klassisk kartoffelmos, men man kan også sagtens servere kartofler eller ris. Skal man gå den lidt sundere vej, så kunne blomkålsris være et oplagt valg.
Hvor stammer Gullash fra?
Gullasch er oprindeligt en suppe fra Ungarn. Suppen er ofte regnet som Ungarns nationalret.