julekager

Julekager

“Julen vare længe og koster mange penge”, synger de vist i en sang. Og det er jo heller ikke helt forkert – den koster mange penge. Hovedsageligt er det julegaverne, som spiser af budgettet, men hvis man lige som jeg, er vild med at lave mad og bage, så kan madbudgettet og stige lidt i julen. Der findes nemlig mange lækre opskrifter på julekager, konfekt, småkager og andre julegodter.

Jeg må indrømme at jeg ikke bager så mange kager i forbindelse med julen, det er mere småkager og andre julegodter.

Hvert år leger jeg i køkkenet og prøver nye opskrifter. Men der er også nogle helt faste juleopskrifter, så SKAL laves hvert år, og det er selvfølgelig:

Traditionelle Julekager

Selvom jeg ikke laver dem så tit, så findes der nogle helt traditionelle julekager, som bliver bagt flittigt rundt omkring i landet.

Gammeldags Julekringle
Julekringle med lækker remonce af marcipan indeni, smager supergodt. Kagen er forholdsvis enkel at bage, jeg har dog ikke fået lagt en opskrift op endnu, men det kommer.

Honninghjerter
Jeg må blankt erkende at jeg ikke selv har prøvet at bage honninghjerter endnu, men det står på min huskeliste. Jeg har dog smagt hjemmebagte honninghjerter flere gange, og de smager jo altså også bare skønt.

Krydderkage
Krydderkage behøver jeg slet ikke bage, fordi min mor bager den i stor stil hvert år i december, og jeg tror ikke jeg kan slå hendes opskrift. Den smager gudeskønt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*