Hjemmelavede pebernødder
- Ret: Bagværk
- Sværhedsgrad: Let
-
Tilføj til favoritter
- Antal: 125 stk.
- Personer: -
- Forberedelse: 10m
- Tilberedning: 10m
- Samlet tid: 20m
Gennemsnitlig karakter
(3.6/5)
110 stk anmeldelser
Pebernødder, brunkager og havregrynskugler er en af hovedingredienserne til en god jul. Man skal lede længe efter et hjem, hvor der i december måned ikke står en skål med pebernødder på bordet, eller at de i hvert fald bliver sat frem når der kommer gæster. Desværre er det ofte købte pebernødder, som langt fra smager lige så godt som de hjemmelavede. Og det er lidt synd, for det er faktisk utroligt nemt at lave sine egne hjemmelavede pebernødder, og du har helt sikkert de fleste ingredienser i dit køkken – så hvorfor ikke bruge 20 minutter på at lave dem selv?
Ingredienser til Pebernødder
- 125 g. Sukker
- 125 g. blødt Smør
- 1 Æg
- 250 g. Hvedemel
- ½ tsk. stødt Ingefær
- ½ tsk. Kanel
- ½ tsk. Peber
- ½ tsk. Kardemomme
- ½ tsk. Natron
- ½ tsk. Bagepulver
Sådan laver du dine egne Pebernødder
Trin 1
Pisk smør og sukker sammen til en jævn masse og tilsæt ægget.
Trin 2
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen til den fast og nem at arbejde med.
Trin 3
Tænd ovnen på 200 grader.
Trin 4
Tril dejen ud i nogle tynde pølser og skær pebernødderne ud i passende stykker og rul dem runde.
Trin 5
Placer pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Der må gerne vær en lille smule luft i mellem, da pebernødderne hæver en smule.
Trin 6
Bag pebernødderne i ca. 10 minutter til de en gyldenbrune.
Trin 7
Når de er færdigbagt, skal de køles af inden servering, da de ikke er helt sprøde når de er varme.
udgivet af Julia Buus on oktober 21, 2019
Jeg synes det er en rigtig god opskrift:) jeg elsker pebernødder
udgivet af Kirstine Frandsen-Wadschier on november 16, 2019
Kan de fryses som pølser inden de trilles ?
udgivet af Kim on januar 6, 2020
Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg godt de kan.
udgivet af Pia Wiese on november 22, 2019
Uhm og mums