Pebernødder, vaniljekranse, brunkager og havregrynskugler er nogen af hovedingredienserne til en god jul. Man skal lede længe efter et hjem, hvor der i december måned ikke står en skål med pebernødder på bordet, eller at de i hvert fald bliver sat frem når der kommer gæster. Desværre er det ofte købte pebernødder, som langt fra smager lige så godt som de hjemmelavede. Og det er lidt synd, for det er faktisk utroligt nemt at lave sine egne hjemmelavede pebernødder, og du har helt sikkert de fleste ingredienser i dit køkken – så hvorfor ikke bruge 20 minutter på at lave dem selv?
Opskrift på
Hjemmelavede pebernødder
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 125 stk.
Ingredienser
- 125 g. Sukker
- 125 g. Blødgjort smør
- 1 stk. Æg
- 250 g. Hvedemel
- ½ tsk. Stødt Ingefær
- ½ tsk. Kanel
- ½ tsk. Peber
- ½ tsk. Kardemomme
- ½ tsk. Natron
- ½ tsk. Bagepulver
Fremgangsmåde
- Pisk smør og sukker sammen til en jævn masse og tilsæt ægget.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen til den fast og nem at arbejde med.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Tril dejen ud i nogle tynde pølser og skær pebernødderne ud i passende stykker og rul dem runde.
- Placer pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Der må gerne vær en lille smule luft i mellem, da pebernødderne hæver en smule.
- Bag pebernødderne i ca. 10 minutter til de en gyldenbrune.
- Når de er færdigbagt, skal de køles af inden servering, da de ikke er helt sprøde når de er varme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Jeg brugte denne opskrift i går og serverede dem i dag, da jeg fik kaffegæster. De blev rost til skyerne 🙂
Hej Ina,
Det er jeg glad for at hører 🙂
God jul.
Jeg brugte denne opskrift og alle ELSKEDE dem
Hej Sarah,
Det er jeg glad for at høre 🙂
Jeg har planer om at bage disse pebernødder i weekenden, men vil lige høre hvor længe de kan holde sig?
Mvh. Camilla
Hej Camilla,
Det kommer lidt an på dig selv. Herhjemme holder de kun nogle få dage – derefter er der nemlig ikke flere tilbage 😉
Men i en lufttæt beholder, kan de sagtens holde 2-3 uger.
OMG! De her pebernødder er så gode. Jeg kan slet ikke stoppe med at spise dem ❤️
Hej Rebecca,
Det er jeg glad for at høre 🙂