Hjemmelavede pebernødder

  • Antal: 125 stk.
  • Personer: -
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 10m
  • Samlet tid: 20m
Gennemsnitlig karakter

(3.5/5)

3.5/5 5 2
Anmeld denne opskrift

2 stk anmeldelser

Pebernødderbrunkager og havregrynskugler er en af hovedingredienserne til en god jul. Man skal lede længe efter et hjem, hvor der i december måned ikke står en skål med pebernødder på bordet, eller at de i hvert fald bliver sat frem når der kommer gæster. Desværre er det ofte købte pebernødder, som langt fra smager lige så godt som de hjemmelavede. Og det er lidt synd, for det er faktisk utroligt nemt at lave sine egne hjemmelavede pebernødder, og du har helt sikkert de fleste ingredienser i dit køkken – så hvorfor ikke bruge 20 minutter på at lave dem selv?

Ingredienser til Pebernødder

  • 125 g. Sukker
  • 125 g. blødt Smør
  • 1 Æg
  • 250 g. Hvedemel
  • ½ tsk. stødt Ingefær
  • ½ tsk. Kanel
  • ½ tsk. Peber
  • ½ tsk. Kardemomme
  • ½ tsk. Natron
  • ½ tsk. Bagepulver

Sådan laver du dine egne Pebernødder

Trin 1

Pisk smør og sukker sammen til en jævn masse og tilsæt ægget.

Trin 2

Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen til den fast og nem at arbejde med.

Trin 3

Tænd ovnen på 200 grader.

Trin 4

Tril dejen ud i nogle tynde pølser og skær pebernødderne ud i passende stykker og rul dem runde.

Trin 5

Placer pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Der må gerne vær en lille smule luft i mellem, da pebernødderne hæver en smule.

Trin 6

Bag pebernødderne i ca. 10 minutter til de en gyldenbrune.

Trin 7

Når de er færdigbagt, skal de køles af inden servering, da de ikke er helt sprøde når de er varme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *