Havregrynskugler

Havregrynskugler

Havregrynskugler er lig med jul. Den klassiske julekonfekt har altid haft en fast plads på julebordet igennem hele december, selvfølgelig sammen med alt det andet konfekt og småkager man har lavet. Det kunne f.eks være hjemmelavede vaniljekranse, pebernødder og brunkager.

Opskriften er utrolig nem, og er en perfekt mulighed for at involvere børnene, og få en hyggedag ud af det.

Havregrynskugler

Havregrynskugler

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 35 stk.

Ingredienser

  • 100 g. Smør
  • 175 g. Havregryn
  • 100 g. Flormelis
  • 5 spsk. Kakaopulver
  • 2 spsk. Rom- eller mandelessens
  • Kokosmel

Fremgangsmåde

  • Smuldre smørret i en skål.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det godt og grundigt sammen med hænderne.
  • Nu skal havregrynskuglerne formes/trilles i mundrette kugler. Her er børnearbejde tilladt ?
  • Når alle havregrynskugler er formet, skal de rulles rundt i kokos og efterfølgende ligges i en skål i køleskabet.
  • De kan sagtens serveres med det samme, men har bedst af at stå i køleskabet et par timer.

Noter

Skal havregrynskuglerne opbevares i køleskabet i flere dage, skal de lægges i en lufttæt boks – så holder de sig bedst.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Havregrynskugler med andet drys?

Kan man ikke li eller tåle kokos, eller vil man blot have nogle forskellige varianter, så kan man sagtens bruge en anden slags drys at rulle dem i.

Det kunne f.eks være:

  • Havregryn
  • Hakket chokolade
  • Smeltet chokolade
  • Kakaopulver
  • Krymmel
  • Frysetørrede bær
  • Spiseligt guldstøv
  • Lakridspulver

Ja jeg kunne blive ved.

Kan man lave andre varianter af havregrynskugler?

Ja der er flere måde at variere dem på.

Du kan prøve forskellige slags drys, som nævnt ovenfor.

Du kan også udskifte rom med f.eks Baileys, Grand Marnier, Contreau, Kahlua e.lign.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*