Go Back Email Link
+ servings
Saucer
Opskrift på

Hollandaise Sauce - Den rigtige måde

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

4.67 fra 3 stemmer
Print Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g. Smør
  • 3 stk. Pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk. Hvidvin
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en lille gryde og stil det til side, så det kan køle lidt af.
  • Hæld æggeblommer og hvidvin op i en anden lille gryde, og pisk det luftigt ved svag varme.
  • Nu skal du tilsætte smørret MEGET stille og roligt, mens du pisker kraftigt. Tilsæt det ikke hurtigere end du kan nå at få det til at binde i sovsen.
  • Forsæt med at piske grundigt mens du smager hollandaisen til med citronsaft, salt og peber. Pas på at den ikke bliver for varm, så skiller den nemlig.
  • Den hjemmelavede hollandaise sauce skal serveres med det samme, da den hurtigt bliver kold.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.