Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med Høns i asparges er lidt af en klassiker herhjemme – ikke mindst til julefrokosterne og påskefrokosterne, sammen med lun leverpostej og fiskefilet. Men man kan også sagtens nyde retten “uden for sæsonen”, som aftensmad – det gør vi i hvert fald hos os.

Høns i asparges smager utroligt godt, og så tager tarteletfyld ikke lang tid at lave. Så det er en perfekt ret i den travle hverdag.

Herunder finder du den opskrift på tarteletfyld som jeg benytter, med stor succes.

Tarteletter med høns i asparges
Opskrift på

Tarteletter med høns i asparges

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tarteletfyld

  • 500 g. Kød fra en kylling eller suppehøne
  • 2 dl. Hønse/Kyllingefond
  • 2 dl. Mælk
  • 2 gl. Hvide asparges
  • Væden fra de 2 glas asparges
  • 50 g. Smør
  • 4 spsk. Hvedemel
  • Salt og peber til at smage til
  • 2 pk. Tarteletskaller

Fremgangsmåde

  • Start med at skære kødet i mindre mundrette stykker.
  • Hæld (gem) væden fra asparges, og skær dem i 1-2 cm. stykker.
  • Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk kraftigt, så du får en melbolle.
  • Tilsæt væden fra asparges lidt af gange, mens du pisker.
  • Tilsæt hønsefond lidt ad gangen og pisk sammen
  • Tilsæt nu mælk lidt af gangen, indtil du har en tyk sauce.
  • Lad det simre i et par minutter, inden du tilsætter kød og asparges.
  • Skru ned for varmen, og varm dine tarteletskaller i ovnen i 2-4 minutter, ved 200 grader.
  • Hæld tarteletfyld i skallerne og server din høns i asparges. Evt. med en lille dusk persille på toppen.

Noter

Har du tarteletfyld til overs, kan du fryse det og gemme det til en hurtig frokost eller til madpakken.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Luksus eller almindelige tarteletskaller?

Skal man købe de billige eller de dyre luksus-skaller? Det er ofte det store spørgsmål. Da det drejer sig om mad, vil man normalt sige at man skal vælge luksus-udgaven. Men lige når det kommer til tarteletter med høns i asparges, hælder jeg mest til den billige skal. Den dyre luksus-model, er alt for tyk til min smag.

Så denne opskrift er udelukkende til de billige tarteletskaller. Ej pjat – du kan selvfølgelig bruge lige dem du vil, da dette kun er en opskrift på tarteletfyld med høns i asparges 🙂


Andre lækre opskrifter med Kylling: Prøv Hønsekødssuppe, Kylling i Karry eller friturestegt kylling


 

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*