Tarteletter med Høns i asparges er lidt af en klassiker herhjemme – ikke mindst til julefrokosterne og påskefrokosterne, sammen med lun leverpostej og fiskefilet. Men man kan også sagtens nyde retten “uden for sæsonen”, som aftensmad – det gør vi i hvert fald hos os.
Høns i asparges smager utroligt godt, og så tager tarteletfyld ikke lang tid at lave. Så det er en perfekt ret i den travle hverdag.
Herunder finder du den opskrift på tarteletfyld som jeg benytter, med stor succes.
Ingredienser
Tarteletfyld
- 500 g. Kød fra en kylling eller suppehøne
- 2 dl. Hønse/Kyllingefond
- 2 dl. Mælk
- 2 gl. Hvide asparges
- Væden fra de 2 glas asparges
- 50 g. Smør
- 4 spsk. Hvedemel
- Salt og peber til at smage til
- 2 pk. Tarteletskaller
Fremgangsmåde
- Start med at skære kødet i mindre mundrette stykker.
- Hæld (gem) væden fra asparges, og skær dem i 1-2 cm. stykker.
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk kraftigt, så du får en melbolle.
- Tilsæt væden fra asparges lidt af gange, mens du pisker.
- Tilsæt hønsefond lidt ad gangen og pisk sammen
- Tilsæt nu mælk lidt af gangen, indtil du har en tyk sauce.
- Lad det simre i et par minutter, inden du tilsætter kød og asparges.
- Skru ned for varmen, og varm dine tarteletskaller i ovnen i 2-4 minutter, ved 200 grader.
- Hæld tarteletfyld i skallerne og server din høns i asparges. Evt. med en lille dusk persille på toppen.
Noter
Luksus eller almindelige tarteletskaller?
Skal man købe de billige eller de dyre luksus-skaller? Det er ofte det store spørgsmål. Da det drejer sig om mad, vil man normalt sige at man skal vælge luksus-udgaven. Men lige når det kommer til tarteletter med høns i asparges, hælder jeg mest til den billige skal. Den dyre luksus-model, er alt for tyk til min smag.
Så denne opskrift er udelukkende til de billige tarteletskaller. Ej pjat – du kan selvfølgelig bruge lige dem du vil, da dette kun er en opskrift på tarteletfyld med høns i asparges 🙂
Andre lækre opskrifter med Kylling: Prøv Hønsekødssuppe, Kylling i Karry eller friturestegt kylling