Shakshuka stammer oprindeligt fra Nordafrika, men med tiden har Israel taget retten til sig, og er nu deres nationalret. De spiser endda retten til morgenmad.
Når man først ser på listen over ingredienser kan man godt blive lidt forskrækket – især hvis man ikke er til stærk mad. Men bare rolig, det er ikke meningen at Shakshuka skal være stærk. Den skal blot krydres så man kan mærke varmen. Sødmen fra tomaterne er med til at neddæmpe de stærke krydderier.
Ingredienser
- 2 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Kardemomme. stødt
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Gurkemeje, stødt
- 1 tsk. Røget paprika
- 1 knsp. Cayenne peber
- 4 stk. Æg
- 2 stk. Zittauerløg, finthakkede
- 3 fed Hvidløg, finthakkede
- 2 stk. Peberfrugter, i tern
- 1 stk. Squash, i tern
- 2 ds. Flåede tomater
- 1 spsk. Olivenolie
- Persille, hakket
Fremgangsmåde
- Rist alle krydderier på en tør varm pande til de begynde at dufte af krydderier.
- Hæld olivenolie på panden og tilsæt zittauerløg og hvidløg. Sauter dem i et par minutter, inden du tilsætter peberfrugter og squash.
- Lad det hele simre i 5-6 minutter.
- Tilsæt flåede tomater og lad det simre i yderligere 5-10 minutter.
- Smag retten til, hvis den mangler krydderier.
- Slå 4 æg ud oven på din shakshuka. Lad det hele simre indtil æggehviderne er faste, men blommen stadig er flydende.
- Drys med hakket persille og server retten.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Hvad servere man til Shakshuka?
I Israel servere man ikke noget til retten, da den spises til morgenmad. Men herhjemme ville vi nok spise den til aftensmad i stedet for, så her ville man kunne servere f.eks:
- Flutes
- Smørristet rugbrød
- Naanbrød
- En lækker salat med feta