Hummus er en puré af kogte kikærter, som stammer fra Mellemøsten. Hummus har mange anvendelsesmuligheder – personligt bruger jeg det ofte som en sund/alternativ dip til chips eller rå grøntsager. Ungerne elsker det – måske fordi de ikke ved hvad den består af ?
Hummus kan både være hurtigt at lave, men også en langsommelig proces, hvis du vælger at købe tørrede kikærter. Tørrede kikærter skal nemlig koges og stå i blød i et døgns tid. Køber du derimod kikærter på dåse, så skal de blot skylles inden brug.
Den hummus opskrift jeg giver herunder, er basseret på kikærter fra dåse.
Udstyr
- Blender
Ingredienser
- 1 ds. Kikærter (400/240 g.)
- 2 fed Hvidløg
- 1 dl. Olivenolie
- 1 tsk. Stødt spidskommen
- 1 spsk. Tahin
- ½ tsk. Cayennepeber
- Saften fra én citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl dine kikærter grundigt og hæld dem op i en blender.
- Pil dine hvidløg, og del dem i 2-3 stykker, og smid dem op i blenderen.
- Hæld halvdelen af olien, halvdelen af citronen, samt resten af ingredienserne op i blenderen og blend det hele.
- Tilsæt olie lidt af gangen, indtil du har den ønskede konsistens, som bør minde om en rørt kagedej.
- Smag til med citron, salt og peber.
Hummus eller humus?
Der er mange som staver hummus forkert. Mange vælger at stave det med ét “m” – altså humus. Men humus er noget helt andet, og har intet med mad at gøre. Humus er nemlig noget man finder i jordbunden. Det skal vi ikke ha noget af i vores køkken.