hummus opskrift

Hummus

Hummus er en puré af kogte kikærter, som stammer fra Mellemøsten. Hummus har mange anvendelsesmuligheder – personligt bruger jeg det ofte som en sund/alternativ dip til chips eller rå grøntsager. Ungerne elsker det – måske fordi de ikke ved hvad den består af ?

Hummus kan både være hurtigt at lave, men også en langsommelig proces, hvis du vælger at købe tørrede kikærter. Tørrede kikærter skal nemlig koges og stå i blød i et døgns tid. Køber du derimod kikærter på dåse, så skal de blot skylles inden brug.

Den hummus opskrift jeg giver herunder, er basseret på kikærter fra dåse.

hummus opskrift

Hummus

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 6 personer

Udstyr

  • Blender

Ingredienser

  • 1 ds. Kikærter (400/240 g.)
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dl. Olivenolie
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • 1 spsk. Tahin
  • ½ tsk. Cayennepeber
  • Saften fra én citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl dine kikærter grundigt og hæld dem op i en blender.
  • Pil dine hvidløg, og del dem i 2-3 stykker, og smid dem op i blenderen.
  • Hæld halvdelen af olien, halvdelen af citronen, samt resten af ingredienserne op i blenderen og blend det hele.
  • Tilsæt olie lidt af gangen, indtil du har den ønskede konsistens, som bør minde om en rørt kagedej.
  • Smag til med citron, salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hummus eller humus?

Der er mange som staver hummus forkert. Mange vælger at stave det med ét “m” – altså humus. Men humus er noget helt andet, og har intet med mad at gøre. Humus er nemlig noget man finder i jordbunden. Det skal vi ikke ha noget af i vores køkken.

   
   
 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*