hummus opskrift

Hummus

Hummus er en puré af kogte kikærter, som stammer fra Mellemøsten. Hummus har mange anvendelsesmuligheder – personligt bruger jeg det ofte som en sund/alternativ dip til chips eller rå grøntsager. Ungerne elsker det – måske fordi de ikke ved hvad den består af ?

Hummus kan både være hurtigt at lave, men også en langsommelig proces, hvis du vælger at købe tørrede kikærter. Tørrede kikærter skal nemlig koges og stå i blød i et døgns tid. Køber du derimod kikærter på dåse, så skal de blot skylles inden brug.

Den hummus opskrift jeg giver herunder, er basseret på kikærter fra dåse.

hummus opskrift
Opskrift på

Hummus

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 6 personer

Udstyr

  • Blender

Ingredienser

  • 1 ds. Kikærter (400/240 g.)
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dl. Olivenolie
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • 1 spsk. Tahin
  • ½ tsk. Cayennepeber
  • Saften fra én citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl dine kikærter grundigt og hæld dem op i en blender.
  • Pil dine hvidløg, og del dem i 2-3 stykker, og smid dem op i blenderen.
  • Hæld halvdelen af olien, halvdelen af citronen, samt resten af ingredienserne op i blenderen og blend det hele.
  • Tilsæt olie lidt af gangen, indtil du har den ønskede konsistens, som bør minde om en rørt kagedej.
  • Smag til med citron, salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hummus eller humus?

Der er mange som staver hummus forkert. Mange vælger at stave det med ét “m” – altså humus. Men humus er noget helt andet, og har intet med mad at gøre. Humus er nemlig noget man finder i jordbunden. Det skal vi ikke ha noget af i vores køkken.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*