• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Aftensmad
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
    • Bagværk
      • Kager
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Kolde drikke
      • Drink & Cocktails
    • Tilbehør
      • Sovser
  • Artikler
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook

Hummus

Gå til opskrift Udskriv

Hummus er en puré af kogte kikærter, som stammer fra Mellemøsten. Hummus har mange anvendelsesmuligheder – personligt bruger jeg det ofte som en sund/alternativ dip til chips eller rå grøntsager. Ungerne elsker det – måske fordi de ikke ved hvad den består af ?

Hummus kan både være hurtigt at lave, men også en langsommelig proces, hvis du vælger at købe tørrede kikærter. Tørrede kikærter skal nemlig koges og stå i blød i et døgns tid. Køber du derimod kikærter på dåse, så skal de blot skylles inden brug.

Den hummus opskrift jeg giver herunder, er basseret på kikærter fra dåse.

hummus opskrift

Hummus

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 6 personer

Udstyr

  • Blender

Ingredienser

  • 1 ds. Kikærter (400/240 g.)
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dl. Olivenolie
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • 1 spsk. Tahin
  • ½ tsk. Cayennepeber
  • Saften fra én citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl dine kikærter grundigt og hæld dem op i en blender.
  • Pil dine hvidløg, og del dem i 2-3 stykker, og smid dem op i blenderen.
  • Hæld halvdelen af olien, halvdelen af citronen, samt resten af ingredienserne op i blenderen og blend det hele.
  • Tilsæt olie lidt af gangen, indtil du har den ønskede konsistens, som bør minde om en rørt kagedej.
  • Smag til med citron, salt og peber.

Hummus eller humus?

Der er mange som staver hummus forkert. Mange vælger at stave det med ét “m” – altså humus. Men humus er noget helt andet, og har intet med mad at gøre. Humus er nemlig noget man finder i jordbunden. Det skal vi ikke ha noget af i vores køkken.

Previous Post: « Hollandaise Sauce
Next Post: Hvid Chokolademousse med Passionsfrugt »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Vielskermad på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk