Hummus

  • Antal: 1 portion
  • Personer: 4-6
  • Forberedelse: 5m
  • Tilberedning: 5m
  • Samlet tid: 10m
Gennemsnitlig karakter

(4/5)

4/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Hummus er en puré af kogte kikærter, som stammer fra Mellemøsten. Hummus har mange anvendelsesmuligheder – personligt bruger jeg det ofte som en sund/alternativ dip til chips eller rå grøntsager. Ungerne elsker det – måske fordi de ikke ved hvad den består af 😉

Hummus kan både være hurtigt at lave, men også en langsommelig process, hvis du vælger at købe tørrede kikærter. Tørrede kikærter skal nemlig koges og stå i blød i et døgns tid. Køber du derimod kikærter på dåse, så skal de blot skylles inden brug.

Den hummus opskrift jeg giver herunder, er basseret på kikærter fra dåse.

Ingredienser

  • 1 ds. kikærter (400/240 g.)
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 1 dl. olivenolie
  • Saften fra én citron
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. tahin
  • ½ tsk. cayennepeber
  • Salt og peber

Sådan laver du hummus

Trin 1

Skyl dine kikærter grundigt og hæld dem op i en blender.

Trin 2

Pil dine hvidløg, og del dem i 2-3 stykker, og smid dem op i blenderen.

Trin 3

Hæld halvdelen af olien, halvdelen af citronen, samt resten af ingredienserne op i blenderen og blend det hele.

Trin 4

Tilsæt olie lidt af gangen, indtil du har den ønskede konsistens, som bør minde om en rørt kagedej.

Trin 5

Smag til med citron, salt og peber.

Hummus eller humus?

Der er mange som staver hummus forkert. Mange vælger at stave det med ét “m” – altså humus. Men humus er noget helt andet, og har intet med mad at gøre. Humus er nemlig noget man finder i jordbunden. Det skal vi ikke ha noget af i vores køkken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *