Æggekage er en klassiker i det danske køkken. Det smager super godt, er nemt at lave og kan tilpasses dine favorit-ingredienser. Personligt tilsætter jeg altid kartofler, purløg og sprød bacon, men man kan tilsætte lige det man vil. Jeg har også haft succes med en lidt sundere æggekage, hvor der er purløg, tomat, peberfrugt og andet grønt i.
Det hele serveres på et stykke rugbrød.
Ingredienser
- 12 stk. Æg
- 1½ dl. Mælk eller fløde
- 1 spsk. Smør til stegning
- Salt og peber
Fyld, som f.eks
- Tomater i skiver
- Kartofler i skiver
- Bacon
- Peberfrugt
- Purløg
Fremgangsmåde
- Pisk æg med fløde/mælk, salt og peber i en skål.
- Smelt lidt smør på en pande, som kan tåle at komme i ovnen, og hæld æggemassen på.
- Steg æggekagen på kogepladen ved lav/mellem varme i 10 minutter.
- I mens æggekagen er på panden, kan du gøre dit fyld klar. Du kan bruge lige hvad du vil, men purløg, kartofler og bacon er altid et hit.
- Efter 10 minutter tilsættes fyldet og æggekagen bages færdig ved 180 grader i en forvarmet ovn i 10-15 minutter eller til æggemassen er fast.
- Serveres på et stykke rugbrød sammen med sprød bacon og purløg. Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.