Hjemmelavet lasagne er super lækkert og noget som hele familien kan li. Man kan tilsættes næsten hvad som helst i sin lasagne, så det er en god måde at få list ekstra grøntsager i ungerne. Denne opskrift indeholder dog ikke grøntsager, men dem kan du blot tilføje som du har lyst til.
Hjemmelavet lasagne
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 500 g. Hakket oksekød
- 1 ds. Hakkede tomater
- 1 ds. Tomatpuré (lille dåse på 70 g.)
- 1 stk. Løg
- 1-2 fed Hvidløg
- 2 tsk. Basilikum
- 1 tsk. Oregano
- 1 tsk. Timian
- ½ portion Mornaysauce
- Lasagneplader
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
- Evt. revet ost til toppen
Fremgangsmåde
- Snit løg og hvidløg, og steg dem i en gryde med olie i et par minutter.
- Tilsæt kødet og rør rundt i gryden med en grydeske, til det er gennemstegt ved høj varme.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderier.
- Smag sovsen til med salt og peber, og evt. ekstra krydderier.
- Skru ned på lav varme og tænd ovnen på 200 grader.
- Nu er det tid til at lave Mornaysovsen. Klik på linket for at få opskriften.
- Nu skal du lave/samle din lasagne i et ildfast fad ved, skiftevis, at tilføje kødsovs, plader og mornaysauce i 3-4 lag, eller til der ikke er mere kødsovs. Slut evt. af med lidt revet ost på toppen.
- Bag lasagnen i 35-40 minutter, til lasagnepladerne er bløde og osten på toppen er gylden.
- Tag lasagnen ud og lad den stå 5-10 minutter inden servering, så bliver den lidt mere fast at skære i.
Noter
Lasagne er populært og meget lækkert
Mad er en dejlig ting og der er så mange forskellige retter, som man kan lave til sig selv og til sin familie. Lasagne er utrolig populært hos mange mennesker. Det er nemt at lave og det smager virkelig godt. Har man et stort fad, kan der blive mad til flere dage og det er meget praktisk, hvis man gerne vil spare lidt penge. På denne måde slipper man for at handle ind til to dage. Der er mange måder at lave lasagne på. Man kan vælge at lave det fra bunden eller købe pakker hvor der er en pulverblanding og plader. Begge dele er utrolig nemme og man får en fantastisk og velsmagende ret til sin aftensmad.
Gør din lasagne lidt sundere
Skal man til fest hvor alle skal have en ret med, så er lasagne nemt at tage med. Det er hurtigt at lave og det skal være det meste af tiden i ovnen. Derudover kan man lave meget af det uden at bruge mere tid på det end normalt. Der er også til mange gæster, hvis blot man har et fad, der er stort nok og man er næsten garanteret, at alle godt kan lide det.
Hvis du gerne vil gøre det lidt sundere, kan du bruge grove pasta plader. Det giver lidt ekstra protein og det smager rigtig godt. Der er lidt mere bid i dem og det er der mange, der godt kan lide.
Gør mere ud af din lasagne
Du kan ikke gå galt i byen ved at servere lasagne. Det er en ret, der er blevet taget godt imod herhjemme. Du kan sagtens tilføje dine egne krydderier, så det kommer til at smage mere som dit eget, hvis du vælger en pakke med færdiglavet pulver. Der er ingen, der vil tro, at du ikke selv har lavet det hele og det er altid en rar følelse, når folk kan lide den mad, som man har valgt at servere for dem.