Råcreme var ekstremt populært i 60’erne, hvor man blandede forskellige frugter i og kaldte det abemad. Det bruger man det stadig til, men i dag er det blot omdøbt til frugtsalat. Man kan selvfølgelig også bruge råcreme til andre ting. Personligt elsker jeg at fryse råcremen ned, så den bliver til is.
Ingredienser
- 2 stk. Æggeblommer
- 2 dl. Piskefløde
- 1 spsk. Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
Fremgangsmåde
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk vanilje, æggeblomme og sukker til en luftig og cremet æggesnaps.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den med æggesnapsen, med en dejskraber.
- Råcremen er nu klar til servering, med enten frugter eller til brug i frugtsalat/abemad.
Noter
Har man lidt råcreme til overs når man er færdig med desserten, kan det anbefales at fryse den ned. Du får en sindssyg lækker is ud af det 🙂 Jeg laver altid dobbelt-portion af samme årsag 😉
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Andre retter med Råcreme
Har du lidt råcreme tilbage efter desserten, skal du ikke smide den ud. Du kan bruge resterne til andre lækre retter. Det kunne f.eks være:
- Abemad/Frugtsalat
- Is
- Trifli