Churros

Churros

Du kender helt sikket churros fra diverse julemarkeder, hvor duften hænger tykt i luften, uanset hvor du bevæger dig hen. Men selvom det ikke er december endnu, kan man jo godt nyde disse lækre sprøde snacks. Derfor får du her en nem opskrift på de lækreste churros – eller spanksrør om man vil.

Churros

Churros

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 18 stk.

Ingredienser

  • dl. vand
  • 50 g. smør
  • 1 spsk. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 140 g. mel
  • 1 stk. æg (stort)
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 l. fritureolie eller smagsneutral olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Hæld olien i en gryde og tænd for var blusset. Olien skal have en temperatur på 180℃. Mens den varmen op, skal vi ha lavet dejen.
  • I en anden gryde kommes vand, smør, sukker og salt i. Bring det i kog ved middel-høj varme. Tag derefter gryden af varmen.
  • Tilsæt mel og rør det godt sammen, indtil du har en glat dej.
  • Hæld dejen over i en skål og lad den køle af i 4-5 minutter.
  • Tilsæt æg og vaniljesukker, og miks det godt sammen med en håndmikser, indtil du har en blank og smidig dej.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl på 8-10 mm.
  • Sprøjt churros ned i den varme olie og klik dem i en længde på ca. 15 cm.
    Lav kun 3-4 stykker af gangen, så de ikke flyder sammen.
  • Steg dine churros i ca. 2 minutter på hver side, indtil de er gyldne. Tag dem og med en hulske og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  • Drys med kanelsukker eller flormelis.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hvad servere man til sine nybagte churros/spanskrør?

Til dine nybagte churros kan du servere en række lækre dips og saucer, der komplementerer deres søde og sprøde smag. Her er nogle klassiske valg:

  1. Chokoladesauce: En velkomponeret chokoladesauce er den perfekte ledsager til churros. Du kan vælge mellem mørk, mælke- eller hvid chokolade alt efter dine præferencer.
  2. Dulce de leche: Den rige og karamelagtige smag af dulce de leche passer utroligt godt til churros. Du kan enten lave din egen ved at koge kondenseret mælk, eller du kan købe det færdigt.
  3. Jordbærsauce: En frisk og sød jordbærsauce tilføjer en dejlig kontrast til churrosens sprødhed. Du kan lave saucen ved at blende friske jordbær med lidt sukker eller bruge færdigkøbt jordbærsauce.
  4. Karamelsauce: En lækker karamelsauce giver churros en intens sødme og en cremet tekstur. Du kan lave din egen karamelsauce ved at smelte sukker og tilsætte fløde, eller du kan finde det færdigt i butikkerne.
  5. Vaniljeis: Servering af nybagte churros med en kugle vaniljeis ved siden af er en perfekt kombination af varme og kulde. Isens blødhed og cremethed kontrasterer churrosens sprødhed på den mest vidunderlige måde.

Disse er blot nogle forslag, men du kan eksperimentere med forskellige dips og saucer efter dine egne smagspræferencer. Uanset hvad du vælger, er jeg sikker på, at dine nybagte churros vil blive en kulinarisk fornøjelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*