bananpandekager opskrift

Bananpandekager

Bananpandekager er et sundt alternativ til de almindelige tynde pandekager. Bananen giver en naturlig sødme, og der skal derfor ikke tilsættes sukker eller andre sødestoffer. Bananpandekager minder meget om proteinpandekager, der er dog ikke proteinpulver i.

bananpandekager opskrift

Bananpandekager

4.84 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2 personer
Kalorier: 433kcal

Ingredienser

  • 2 stk. Bananer, overmodne
  • 3 stk. Æg
  • 1 dl. Havregryn
  • 1 dl. Mel Hvede, mandel, graham e.l
  • ½ tsk. Vaniljepulver
  • 1 knsp. Salt
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Mos bananerne godt og blandt dem sammen med resten af ingredienserne
  • Varm en pande godt op og kom lidt smør på.
  • Kom dej på panden med en spiseske, så du får nogen passende pandekager. De skal være lidt tykke og ikke særlig store.
  • Steg dem på begge sider og server dem straks de er færdige.

Næringsindhold

Næringsindhold
Bananpandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
433
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
9
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
197
mg
2
%
Kalium
 
400
mg
11
%
Kulhydrater
 
58
g
15
%
Sukker
 
8
g
15
%
Protein
 
16
g
27
%
Calcium
 
12
mg
2
%
Jern
 
3
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Andre opskrifter på pandekager: Amerikanske Pandekager // Proteinpandekager // Almindelige pandekager


Som tilbehør vil jeg anbefale en god klat skyr, nødder, friske bær eller frugt, og de er derfor perfekte som morgenmad. Man kan dog også hælde lidt sirup eller honning over, hvis man har en sød tand.

Er bananpandekager sunde?

Bananpandekager kan være sunde, afhængigt af hvordan de er lavet. Traditionelle bananpandekager består ofte af modne bananer og æg, og nogle gange lidt bagepulver. Denne enkle opskrift giver pandekager, der er rige på protein (fra æggene) og naturligt søde (fra bananerne), uden tilsat sukker eller raffinerede melprodukter.

Fordele ved bananpandekager:

  1. Naturligt sødemiddel: Bananer giver naturlig sødme, hvilket betyder, at der ikke er behov for tilsat sukker.
  2. Proteinkilde: Æg er en fremragende proteinkilde.
  3. Ingen tilsatte konserveringsmidler eller kunstige ingredienser: Hvis du laver pandekagerne selv, ved du præcis, hvad der går i dem.
  4. Glutenfri: For dem, der undgår gluten, er basisopskriften på bananpandekager naturligt glutenfri.

Men, ligesom med alle fødevarer, bør man overveje følgende:

  1. Tilsatte ingredienser: Hvis du tilføjer ekstra ingredienser som chokolade, sirup, flødeskum osv., øger det kalorieindholdet og kan gøre pandekagerne mindre sunde.
  2. Portionsstørrelse: Selv sunde fødevarer bør spises i moderation. Spis en passende mængde og lyt til din krops mæthedsfølelse.
  3. Fedtstof til stegning: Vær opmærksom på den type olie eller smør, du bruger til stegning. Nogle olier er sundere end andre.

Så mens basisopskriften på bananpandekager kan betragtes som sund, afhænger den samlede ernæringsværdi af de specifikke ingredienser og mængder, du vælger at bruge.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*