Amerikanske pandekager (også kalder brunch pandekager) er fast inventar når der bliver holdt brunch rundt omkring på de danske caféer og i de danske hjem. Det er endnu en af de ting vi har importeret, eller stjålet, fra andre lande. Modsat den traditionelle franske pandekage, som er helt tynd, så er den amerikanske meget tyk og ikke nær så stor. I hvert fald når vi befinder os i Danmark. For det er lidt sjovt med de koncepter, som vi stjæler fra andre lande og giver dem et lidt andet navn. Amerikanske pandekager, altså dem vi også kender som Brunch-pandekager, de hedder bare Pandekager i USA, hvorimod dem som vi kender som almindelige pandekager herhjemme, hedder Crepes i USA. Ja det er nogen gange lidt forvirrende 🙂
Udstyr
- Stegepande
- Palet
Ingredienser
- 200 g. Hvedemel
- ½ tsk. Bagepulver
- 1-2 spsk. Sukker
- 1 knsp. Salt
- ½ tsk. Vaniljesukker
- 30 g. Smør
- 1 stk. Stort æg
- 2,5 dl. Mælk
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Blandt alle de tørre ingredienser i en skål og æggeblomme og mælk sammen med dem, til du får en tyk dej.
- Tilsæt smeltet smør og pisk dejen lind.
- Pisk din æggehvide stiv i en ren skål og vend den forsigtigt i dejen med en grydeske.
- Smelt en lille klat smør på pande og hæld ca. ½ dl. dej på til hver pandekage. Der kan godt være 2 på af gangen.
- Når dejen ikke er fugtig mere, vender du dem og steger dem færdig i 1-2 minutter.
- Læg de færdige amerikanske pandekager på en tallerken eller et fad og stil i ovnen på 50 grader, indtil de skal serveres.
Næringsindhold
Serveringsforslag til amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager serveres typisk med ahornsirup hældt udover dem, men man kan servere mange andre lækre ting:
- Bær
- Nødder
- Friske frugt-stykker
- Skyr
- Græsk yoghurt
- Creme Fraiche
- Nutella
- Honning
- Marmelade
Ja jeg kunne blive ved. Man kan også gå en lidt anden vej, og benytte bacon, skinke og f.eks ost på sine pandekager.
De ser super lækre ud, men hvor mange æg skal der bruges? 😀
Der skal bruges 1 stort æg 🙂