Amerikanske pandekager (også kalder brunch pandekager) er fast inventar når der bliver holdt brunch rundt omkring på de danske caféer og i de danske hjem. Det er endnu en af de ting vi har importeret, eller stjålet, fra andre lande. Modsat den traditionelle franske pandekage, som er helt tynd, så er den amerikanske meget tyk og ikke nær så stor.

Udstyr
- Stegepande
- Palet
Ingredienser
- 200 g. Hvedemel
- ½ tsk. Bagepulver
- 1-2 spsk. Sukker
- 1 knsp. Salt
- ½ tsk. Vaniljesukker
- 30 g. Smør
- 1 stk. Stort æg
- 2,5 dl. Mælk
Sådan gør du
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Blandt alle de tørre ingredienser i en skål og æggeblomme og mælk sammen med dem, til du får en tyk dej.
- Tilsæt smeltet smør og pisk dejen lind.
- Pisk din æggehvide stiv i en ren skål og vend den forsigtigt i dejen med en grydeske.
- Smelt en lille klat smør på pande og hæld ca. ½ dl. dej på til hver pandekage. Der kan godt være 2 på af gangen.
- Når dejen ikke er fugtig mere, vender du dem og steger dem færdig i 1-2 minutter.
- Læg de færdige amerikanske pandekager på en tallerken eller et fad og stil i ovnen på 50 grader, indtil de skal serveres.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Serveringsforslag til amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager serveres typisk med ahornsirup hældt udover dem, men kan også serveres med bær, nødder og hakket chokolade.
ANNONCE
De ser super lækre ud, men hvor mange æg skal der bruges? 😀
Der skal bruges 1 stort æg 🙂