Amerikanske pandekager

  • Antal: 15-20
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 30m
  • Samlet tid: 40m
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Amerikanske pandekager (også kalder brunch pandekager) er fast inventar når der bliver holdt brunch rundt omkring på de danske caféer og i de danske hjem. Det er endnu en af de ting vi har importeret, eller stjålet, fra andre lande. Modsat den traditionelle franske pandekage, som er helt tynd, så er den amerikanske meget tyk og ikke nær så stor.

Amerikanske pandekager serveres typisk med ahornsirup hældt udover dem, men kan også serveres med bær, nødder og hakket chokolade.

Ingredienser

  • 2,5 dl. mel
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 2,5 dl. mælk
  • Smør til stegning

Sådan laver du Amerikanske pandekager

Trin 1

Blandt alle de tørre ingredienser i en skål og pisk æg og mælk sammen med dem, til du får en tyk og luftig dej.

Trin 2

Smelt en lille klat smør på pande og hæld ca. ½ dl. dej på til hver pandekage. Der kan godt være 2 på af gangen.

Trin 3

Når dejen ikke er fugtig mere, vender du dem og steger dem færdig i 1-2 minutter.

Trin 4

Læg de færdige amerikanske pandekager på en tallerken eller et fad og stil i ovnen på 50 grader, indtil de skal serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *