Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager (også kalder brunch pandekager) er fast inventar når der bliver holdt brunch rundt omkring på de danske caféer og i de danske hjem. Det er endnu en af de ting vi har importeret, eller stjålet, fra andre lande. Modsat den traditionelle franske pandekage, som er helt tynd, så er den amerikanske meget tyk og ikke nær så stor. I hvert fald når vi befinder os i Danmark. For det er lidt sjovt med de koncepter, som vi stjæler fra andre lande og giver dem et lidt andet navn. Amerikanske pandekager, altså dem vi også kender som Brunch-pandekager, de hedder bare Pandekager i USA, hvorimod dem som vi kender som almindelige pandekager herhjemme, hedder Crepes i USA. Ja det er nogen gange lidt forvirrende 🙂

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

4.77 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 10 stk.
Kalorier: 118kcal

Udstyr

  • Stegepande
  • Palet

Ingredienser

  • 200 g. Hvedemel
  • ½ tsk. Bagepulver
  • 1-2 spsk. Sukker
  • 1 knsp. Salt
  • ½ tsk. Vaniljesukker
  • 30 g. Smør
  • 1 stk. Stort æg
  • 2,5 dl. Mælk

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Blandt alle de tørre ingredienser i en skål og æggeblomme og mælk sammen med dem, til du får en tyk dej.
  • Tilsæt smeltet smør og pisk dejen lind.
  • Pisk din æggehvide stiv i en ren skål og vend den forsigtigt i dejen med en grydeske.
  • Smelt en lille klat smør på pande og hæld ca. ½ dl. dej på til hver pandekage. Der kan godt være 2 på af gangen.
  • Når dejen ikke er fugtig mere, vender du dem og steger dem færdig i 1-2 minutter.
  • Læg de færdige amerikanske pandekager på en tallerken eller et fad og stil i ovnen på 50 grader, indtil de skal serveres.

Næringsindhold

Næringsindhold
Amerikanske pandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
118
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
9
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
123
mg
1
%
Kalium
 
60
mg
2
%
Kulhydrater
 
18
g
5
%
Sukker
 
3
g
5
%
Protein
 
4
g
7
%
Vitamin A
 
115
IU
5
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
1
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Serveringsforslag til amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager serveres typisk med ahornsirup hældt udover dem, men man kan servere mange andre lækre ting:

  • Bær
  • Nødder
  • Friske frugt-stykker
  • Skyr
  • Græsk yoghurt
  • Creme Fraiche
  • Nutella
  • Honning
  • Marmelade

Ja jeg kunne blive ved. Man kan også gå en lidt anden vej, og benytte bacon, skinke og f.eks ost på sine pandekager.

2 Kommentarer

  1. Jessica

    De ser super lækre ud, men hvor mange æg skal der bruges? 😀

4.77 from 13 votes (10 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*