Banankage

  • Antal: 1
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 45m
  • Samlet tid: 55m
Gennemsnitlig karakter

(3.5/5)

3.5/5 5 90
Anmeld denne opskrift

90 stk anmeldelser

Banankage ligger helt i toppen over danskernes favoritkager. Grunden til dette er nok at den smager afsindig godt og så er det en super nem kage-opskrift.

En anden god ting ved banankage, er at den kan laves selvom dine bananer er ved at være lidt for overmodne. Bananen skal nemlig moses, så derfor gør det ikke noget at den er meget blød. Ja faktisk skal de helst være overmodne, da det giver ekstra sødme til kagen.

Opskriften herunder er den helt klassiske banankage, som på en og samme tid er svampet, saftig, smovset og fyldt med masser af dejlig banansmag = Den bedste opskrift på banankage 🙂

Ingredienser

  • 175 g. Hvedemel
  • 175 g. Sukker
  • 4 Æg
  • 1 Vaniljestang eller 1 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk Bagepulver
  • 150 g. blødt Smør
  • 4-5 moste Bananer, overmodne
  • Evt. 100 g. mørk smeltet Chokolade

Sådan laver du en Banankage

Trin 1

Tænd ovnen på 175 grader.

Trin 2

Pisk smør, æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps i en skål med en elpisker.

Trin 3

Vend den mosede banan i dejen, så den bliver jævn fordelt.

Trin 4

Tilsæt mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen sammen med smørret.

Trin 5

Hæld dejen i en smurt springform eller franskbrødsform.

Trin 6

Bag banankagen i ca. 45 minutter nederst i ovnen.

Trin 7

Når banankagen er færdigbagt, vender du den ud på en rist og lader den køle af.

Trin 8

Inden servering kan banankagen evt. pyntes med smeltet chokolade, som fordeles jævnt ud over kagen.

Tip: Ønsker du en kraftigere smag af banan, kan du altid tilsætte flere som du har lyst til.
Tip2: Ønsker endnu mere smag af chokolade, kan det anbefales at tilsætte chokoladestykker – mums.

Ofte stillede spørgsmål om banankage

Kan banankage fryses?

Ja det kan den uden problemer. Skal du ha chokolade på toppen, ville jeg vente med dette, indtil kagen skal bruges.

Skal bananerne være overmodne?

De SKAL ikke være, men de er nemmere at arbejde med og de giver kagen lidt ekstra sødme. Men du kan sagtens bruge bananer du lige har købt, hvis du ikke har andre muligheder.

Kan jeg benytte en bradepande i stedet for springform?

Ja det kan du sagtens, men bagetiden kan godt ændre sig. Og hvis du benytter en bradepande, skal du nok lave en dobbeltportion.

Forfatter af denne opskrift

Alle opskrifter fra Kim

Kommentarer (2)

  1. udgivet af Lisbeth H on maj 14, 2020

    Super lækker kage. Den kan bestemt anbefales 🙂

      Svar
  2. udgivet af Rikke on juni 27, 2020

    Hej har et spørgsmål , for skal man bruge 150 gram smør i alt til både trin 2 hvor smøret skal piskes sammen med æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps og til trin 4 hvor man skal tilsætte mel og Bagepulver og vende det forsigtig sammen med smøret? Eller skal man bruge mere smør til trin 4 eller hvordan ?

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *