Ball Tip Oksesteg

Ball Tip Oksesteg

Ball Tip oksestegen (også kendt som U.S Ball Tip) er et lækkert og forholdsvist mørt stykke kød, som stammer fra okseklumpen. Den har en god fedtmarmorering, hvilket giver et mørt og velsmagende stykke kød. Det minder meget om om culotte eller cuvette i struktur.

Udskæringen er ikke så kendt endnu, men er begyndt at dukke diverse supermarkeder. Ellers kan den oftest findes på nettet og hos diverse forhandlere af kød.

Ball Tip Oksesteg

Ball Tip Oksesteg

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Hviletid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. U.S Ball Tip
  • olie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Ball Tip Oksestegen består som regel af meget fedt, så jeg plejer lige at trimme de største klumper af.
  • Derefter smøre jeg stegen i et tyndt lag olie, og krydre med salt og peber.
  • Kødet steges i et lille inldfast fad, i ovnen ved 160℃ varmluft i 35-45 minutter, alt efter størrelsen på stegen. Kernetemperatur skal være 56℃.
  • Lad stegen hvile i ca. 10 minutter, inden den skæres og serveres.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Serveringsforslag til Ball Tip Oksesteg

Når det skal gå hurtigt, servere jeg stegen sammen med lækre flødekartofler. Skal jeg servere det for gæster, hvor det gerne skal være lidt ekstra lækkert, ville jeg gå med Pommes Anna og en luftig bearnaise Sauce eller kraftig rødvinssauce.
Men er det sommer og man griller stegen, kunne den også sagtens gå sammen med en god kartoffelsalat eller grøn salat, med lidt lækkert brød til.

Ball Tip Sous Vide

Jeg har ikke selv prøvet at sous vide en Ball Tip, da jeg synes kødet er mørt nok. Men jeg ved der er andre der gør det.

Skulle jeg selv sous vide min Ball Tip Oksesteg, ville jeg give den 3-5 timer ved 56 grader i vandbadet. Derefter ville jeg brune den hårdt af på alle sider, på en glohed pande eller grill, så du får en lækker stegeskorpe.

Resultatet er en Ball Tip Oksesteg, der er mør, saftig og perfekt tilberedt fra kant til centrum.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*