Ball Tip oksestegen (også kendt som U.S Ball Tip) er et lækkert og forholdsvist mørt stykke kød, som stammer fra okseklumpen. Den har en god fedtmarmorering, hvilket giver et mørt og velsmagende stykke kød. Det minder meget om om culotte eller cuvette i struktur.
Udskæringen er ikke så kendt endnu, men er begyndt at dukke diverse supermarkeder. Ellers kan den oftest findes på nettet og hos diverse forhandlere af kød.
Ingredienser
- 1 stk. U.S Ball Tip
- olie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Ball Tip Oksestegen består som regel af meget fedt, så jeg plejer lige at trimme de største klumper af.
- Derefter smøre jeg stegen i et tyndt lag olie, og krydre med salt og peber.
- Kødet steges i et lille inldfast fad, i ovnen ved 160℃ varmluft i 35-45 minutter, alt efter størrelsen på stegen. Kernetemperatur skal være 56℃.
- Lad stegen hvile i ca. 10 minutter, inden den skæres og serveres.
Serveringsforslag til Ball Tip Oksesteg
Ball Tip Sous Vide
Jeg har ikke selv prøvet at sous vide en Ball Tip, da jeg synes kødet er mørt nok. Men jeg ved der er andre der gør det.
Skulle jeg selv sous vide min Ball Tip Oksesteg, ville jeg give den 3-5 timer ved 56 grader i vandbadet. Derefter ville jeg brune den hårdt af på alle sider, på en glohed pande eller grill, så du får en lækker stegeskorpe.
Resultatet er en Ball Tip Oksesteg, der er mør, saftig og perfekt tilberedt fra kant til centrum.