Butter Chicken

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 45m
  • Tilberedning: 30m
  • Samlet tid: 1:15 h
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Butter Chicken, som stammer fra de Indiske køkken, smager super godt, men kan virke uoverskueligt at lave – i hvert fald når man lige ser på ingredienserne. Inderne er utroligt glade for krydderier, og det bærer denne opskrift virkelig præg af – der skal nemlig bruges mange forskellige. Man kan også vælge den nemme løsning og købe en krydderiblanding til netop butter chicken.

Herunder får du dog den fulde opskrift på butter chicken, med alle de krydderier som nu skal bruges.

Ingredienser

  • Garam Masala (kan også købes færdigblandet)
  • 3 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. sort peber
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • ½-2 tsk. chili (afhænger af din smag)
  • Marineret Kylling
  • 800 g. kyllingefilet
  • 100 g. yoghurt, naturel
  • 1/3 del Garam Masala
  • Butter Sauce
  • 75 g. smør
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1-3 fed finthakkede hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • 3-4 stk. laurbærblade
  • 2/3 del Garam Masala
  • Pynt
  • 2-3 kviste frisk koriander

Sådan laver du Butter Chicken

Trin 1

Da kyllingen gerne skulle ha noget smag af marinaden, starter vi her. Det kan også sagtens laves dagen før, så det får noget mere smag.

Trin 2

Hvis du vælger at lave din egen Garam Masala, skal du blot blande alle krydderierne.

Trin 3

Bland yoghurt og 1/3 del af din Garam Masala.

Trin 4

Skær kyllingen i mundrette stykker og bland det med marinaden. Det skal som sagt stå og trække - gerne fra dagen før eller fra om morgenen, men minimum 30 minutter.

Trin 5

Når du skal i gang med at lave din butter chicken, tager du kyllingestykkerne op af marinaden og steger dem på en pande.

Trin 6

Nu skal du i gang med butter saucen. Her starter du med at smelte smøret i en gryde.

Trin 7

Tilsæt hvidløg og ingefær og svits det godt af.

Trin 8

Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge let ind ved svag varm, indtil du har en god sauce.

Trin 9

Tilsæt kyllingen og lad det simre lidt under låg, imens du laver tilbehøret, som f.eks kunne være kogte ris og naanbrød.

Trin 10

Pynt din butter chicken med hakket koriander og servér. Velbekomme.

Andre har besøgt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *