Butter Chicken / Murgh makhani

Butter Chicken

Butter Chicken (Murgh makhani), som stammer fra de Indiske køkken, smager super godt, men kan virke uoverskueligt at lave – i hvert fald når man lige ser på ingredienserne. Inderne er utroligt glade for krydderier, og det bærer denne opskrift virkelig præg af – der skal nemlig bruges mange forskellige. Man kan også vælge den nemme løsning og købe en krydderiblanding til netop butter chicken.

Herunder får du dog den fulde opskrift på butter chicken, med alle de krydderier som nu skal bruges.

Butter Chicken / Murgh makhani

Butter Chicken

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Garam Masala (kan også købes færdigblandet)

  • 3 tsk. Knust spidskommen
  • 1 tsk. Kardemomme
  • ½ tsk. Stødt nellike
  • 2 tsk. Sort peber
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Stødt muskatnød
  • ½-2 tsk. Chili

Marineret Kylling

  • 800 g. Kyllingefilet
  • 100 g Yoghurt, naturel
  • 1/3 del Garam Masala

Butter Sauce

  • 75 g. Smør
  • dl. Piskefløde
  • 1 ds. Hakkede tomater
  • 1-3 fed Finthakkede hvidløg
  • 1 spsk. Friskrevet ingefær
  • 1 tsk. Gurkemeje
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Salt
  • 3-4 stk. Laurbærblade
  • 2/3 del Garam Masale

Pynt

  • 2-3 kviste Frisk koriander

Fremgangsmåde

Garam Masala

  • Hvis du vælger at lave din egen Garam Masala, skal du blot blande alle krydderierne.
  • Vej blandingen af, og del den i 2 portioner på henholdsvis 1/3 og 2/3 dele.

Marineret Kylling

  • Bland yoghurt og 1/3 del af din Garam Masala.
  • Skær kyllingen i mundrette stykker og bland det med marinaden. Det skal som sagt stå og trække - gerne fra dagen før eller fra om morgenen, men minimum 30 minutter.
  • Når du skal i gang med at lave din butter chicken, tager du kyllingestykkerne op af marinaden og steger dem på en pande.

Butter Sauce

  • Nu skal du i gang med butter saucen. Her starter du med at smelte smørret i en gryde.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og svits det godt af.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge let ind ved svag varm, indtil du har en god sauce.
  • Tilsæt kyllingen og lad det simre lidt under låg, imens du laver tilbehøret, som f.eks kunne være kogte ris og naanbrød.
  • Pynt din butter chicken med hakket koriander og servér med Naanbrød. Velbekomme.

Noter

Læg gerne kyllingen i marinaden dagen før, det gør den kun bedre.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
   
   
 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*