Julen nærmer sig, og risengrød er en del julen hos mange. Men ikke hos mig – her spises risengrød hele året. Med smørklat og kanelsukker – og måske rød saft eller den klassiske nisseøl/hvidtøl ?
Jeg hører om mange som har problemer med at deres risengrød brænder fast i gryden, så sørg for at bruge en tykbundet gryde, ikke for høj varme og ofte røre rundt i grøden. Hellere lidt lavere varme og så det tager lidt længere tid, end det brænder på. Det ser ikke så lækkert og appetitligt ud, med små brune stykker brændt grød i den fine hvide risengrød.
Risengrød
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 3 dl. Grødris
- 1 dl. Vand
- 1 l. Mælk
- ½ tsk. Salt
- Smør
- Kanelsukker
Fremgangsmåde
- Hæld vand og grødris i en tykbundet gryde, og lad dem koge i nogle minutter, indtil det meste vand af væk. Pas på, den brænder nemt fast i bunden af gryden.
- Tilsæt mælken og skru lidt ned for varmen. Juster så det hele tiden står om simre.
- Kom lidt salt i, og rør jævnligt rundt i gryden, så risengrøden ikke brænder på.
- Når risengrøden har den ønskede tykkelse, tages gryden af varmen.
- Risengrød serveres med en smørklat i midten og med kanelsukker drysset udover. Skal man gå helt klassisk til værk, skal der også serveres i hvidtøl til.
Noter
Næringsindhold
Sådan laver du risengrød i sengen
En måde hvorpå du undgår at risengrøden brænder på, og du ikke hele tiden skal rører rundt i den, er ved at lave den i sengen, under dynen. Det lyder måske fuldstændig idiotisk, men den er god nok.
- Bring risene i kog i vandet
- Tilsæt salt og mælken og bring det igen i kog, mens du rører rundt.
- Når grøden kogen, tager du gryden af bluset og pakker den ind i et par håndklæder, og putter den godt under dynen.
- Håndklæder og tæpper holder godt på varmen, mens grøden bliver færdig.
- Efter et par timer kan du tage den frem. Er den ikke helt så varm mere, giver du den et hurtigt opkog på komfuret.
- Velbekomme 🙂