Risengrød opskrift

Risengrød

Julen nærmer sig, og risengrød er en del julen hos mange. Men ikke hos mig – her spises risengrød hele året. Med smørklat og kanelsukker – og måske rød saft eller den klassiske nisseøl/hvidtøl ?

Jeg hører om mange som har problemer med at deres risengrød brænder fast i gryden, så sørg for at bruge en tykbundet gryde, ikke for høj varme og ofte røre rundt i grøden. Hellere lidt lavere varme og så det tager lidt længere tid, end det brænder på. Det ser ikke så lækkert og appetitligt ud, med små brune stykker brændt grød i den fine hvide risengrød.

Risengrød opskrift
Opskrift på

Risengrød

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 110kcal

Ingredienser

  • 3 dl. Grødris
  • 1 dl. Vand
  • 1 l. Mælk
  • ½ tsk. Salt
  • Smør
  • Kanelsukker

Fremgangsmåde

  • Hæld vand og grødris i en tykbundet gryde, og lad dem koge i nogle minutter, indtil det meste vand af væk. Pas på, den brænder nemt fast i bunden af gryden.
  • Tilsæt mælken og skru lidt ned for varmen. Juster så det hele tiden står om simre.
  • Kom lidt salt i, og rør jævnligt rundt i gryden, så risengrøden ikke brænder på.
  • Når risengrøden har den ønskede tykkelse, tages gryden af varmen.
  • Risengrød serveres med en smørklat i midten og med kanelsukker drysset udover. Skal man gå helt klassisk til værk, skal der også serveres i hvidtøl til.

Noter

Er der rester af grøden tilbage, er den perfekt til klatkager 🙂

Næringsindhold

Næringsindhold
Risengrød
Mængde pr. portion
Kalorier
110
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Sådan laver du risengrød i sengen

En måde hvorpå du undgår at risengrøden brænder på, og du ikke hele tiden skal rører rundt i den, er ved at lave den i sengen, under dynen. Det lyder måske fuldstændig idiotisk, men den er god nok.

  • Bring risene i kog i vandet
  • Tilsæt salt og mælken og bring det igen i kog, mens du rører rundt.
  • Når grøden kogen, tager du gryden af bluset og pakker den ind i et par håndklæder, og putter den godt under dynen.
  • Håndklæder og tæpper holder godt på varmen, mens grøden bliver færdig.
  • Efter et par timer kan du tage den frem. Er den ikke helt så varm mere, giver du den et hurtigt opkog på komfuret.
  • Velbekomme 🙂

 

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*