Risengrød
- Ret: Aftensmad, Gryderetter, Hovedret
- Sværhedsgrad: Normal
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4
- Tilberedning: 45m
- Samlet tid: 45m
Gennemsnitlig karakter
(3.7/5)
3 stk anmeldelser
Julen nærmer sig, og risengrød er en del julen hos mange. Men ikke hos mig – her spises risengrød hele året. Med smørklat og kanelsukker 🙂
Jeg hører om mange som har problemer med at deres risengrød brænder fast i gryden, så sørg for at bruge en tykbundet gryde, ikke for høj varme og ofte røre rundt i grøden.
Ingredienser
- 3 dl. grødris
- 1 dl. vand
- 1 l. mælk
- ½ tsk. salt
- Smør
- Kanelsukker
Sådan laver du risengrød
Trin 1
Hæld vand og grødris i en tykbundet gryde, og lad dem koge i nogle minutter, indtil det meste vand af væk.
Trin 2
Tilsæt mælken og skru lidt ned for varmen. Juster så det hele tiden står om simre.
Trin 3
Kom lidt salt i, og rør jævnligt rundt i gryden, så grøden ikke brænder på.
Trin 4
Når risengrøden har den ønskede tykkelse, tages gryden af varmen.
Trin 5
Risengrød serveres med en smørklat i midten og med kanelsukker drysset udover. Skal man gå helt klassisk til værk, skal der også serveres i hvidtøl til.