Risengrød

  • Personer: 4
  • Tilberedning: 45m
  • Samlet tid: 45m
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Julen nærmer sig, og risengrød er en del julen hos mange. Men ikke hos mig – her spises risengrød hele året. Med smørklat og kanelsukker 🙂

Jeg hører om mange som har problemer med at deres risengrød brænder fast i gryden, så sørg for at bruge en tykbundet gryde, ikke for høj varme og ofte røre rundt i grøden.

Ingredienser

  • 3 dl. grødris
  • 1 dl. vand
  • 1 l. mælk
  • ½ tsk. salt
  • Smør
  • Kanelsukker

Sådan laver du risengrød

Trin 1

Hæld vand og grødris i en tykbundet gryde, og lad dem koge i nogle minutter, indtil det meste vand af væk.

Trin 2

Tilsæt mælken og skru lidt ned for varmen. Juster så det hele tiden står om simre.

Trin 3

Kom lidt salt i, og rør jævnligt rundt i gryden, så grøden ikke brænder på.

Trin 4

Når risengrøden har den ønskede tykkelse, tages gryden af varmen.

Trin 5

Risengrød serveres med en smørklat i midten og med kanelsukker drysset udover. Skal man gå helt klassisk til værk, skal der også serveres i hvidtøl til.

Ingredienser:, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *