Friturestegt kylling

2018-04-01
  • Personer: 4
  • Forberedelse: 20m
  • Tilberedning: 10m
  • Samlet tid: 30m
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Friturestegt kylling er den hjemmelavede udgave af Kentucky Fried Chicken, som de fleste af os nok kender. Og hvis man har bare en nogenlunde appetit, så bliver man sjældent mæt af én enkelt portions fra fastfood-giganten – så det er både billigere og sundere at lave dem selv.

I 2016 kom et familiemedlem af KFC-stifteren, til at tale over sig overfor en journalist, som så opskriften blandt nogen familiebilleder. KFC har hverken ville bekræfte eller benægte det. Så her får du den originale opskrift på Friturestegt kylling ala Kentucky Fried Chicken.

Ingredienser

  • 800 g. kyllingebryst
  • 250 g. mel
  • 3 dl. mælk eller kærnemælk
  • 2/3 spsk. salt
  • ½ spsk. timian
  • ½ spsk. basilikum
  • 1/3 spsk. oregano
  • 1 spsk. sellerisalt
  • 1 spsk. sort peber
  • 1 spsk. tørret sennep
  • 4 spsk. paprika
  • 2 spsk. hvidløgssalt
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 3 spsk. hvid peber
  • Fritureolie

Sådan laver du Friturestegt kylling

Trin 1

Tænd frituregryden og sæt den på 180 grader.

Trin 2

Skær kyllingebrysterne i mindre stykker.

Trin 3

Bland mel og krydderier i én skål og hæld mælk/kærnemælk op i en anden skål.

Trin 4

Vend først kyllingestykkerne i mælken og derefter i krydderiblandingen. Dette gøres to gange.

Trin 5

Læg forsigtigt de panerede kyllingestykker i frituregryden og steg dem i 10-12 minutter, indtil kyllingestykkerne er sprøde og gyldne. Tag dem op af olien og læg på køkkenrulle.

Trin 6

Severes evt. med en hjemmelavet ostedip, en let salat eller med kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *