Friturestegt kylling er den hjemmelavede udgave af Kentucky Fried Chicken, som de fleste af os nok kender. Og hvis man har bare en nogenlunde appetit, så bliver man sjældent mæt af én enkelt portions fra fastfood-giganten – så det er både billigere og sundere at lave dem selv.
I 2016 kom et familiemedlem af KFC-stifteren, til at tale over sig overfor en journalist, som så opskriften blandt nogen familiebilleder. KFC har hverken ville bekræfte eller benægte det. Så her får du den originale opskrift på Friturestegt kylling ala Kentucky Fried Chicken.
Friturestegt kylling
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookUdstyr
- Frituregryde
Ingredienser
- 800 g. Kyllingebryst
- 250 g. Mel
- 3 dl. Mælk eller kærnemælk
- 2/3 spsk. Salt
- ½ spsk. Timian
- ½ spsk. Basilikum
- 1/3 spsk. Oregano
- 1 spsk. Sellerisalt
- 1 spsk. Sort peber
- 1 spsk. Tørret sennep
- 4 spsk. Paprika
- 2 spsk. Hvidløgssalt
- 1 spsk. Stødt ingefær
- 3 spsk. Hvid peber
- Fritureolie
Fremgangsmåde
- Tænd frituregryden og sæt den på 170-180 grader.
- Skær kyllingebrysterne i mindre stykker.
- Bland mel og krydderier i én skål og hæld mælk/kærnemælk op i en anden skål.
- Vend først kyllingestykkerne i mælken og derefter i krydderiblandingen. Dette gøres to gange.
- Læg forsigtigt de panerede kyllingestykker i frituregryden og steg dem i ca. 10 minutter, indtil kyllingestykkerne er sprøde og gyldne. Tag dem op af olien og læg på køkkenrulle.
- Severes evt. med en hjemmelavet ostedip, en let salat eller med kartofler.
Næringsindhold
Falsk eller ægte opskrift?
Der er mange som har sået tvivl om denne opskrift på KFC Chicken er ægte eller ej. Jeg skal ikke kunne svare 100% på det, men der florere et billede på amerikanske hjemmesider, som skulle være taget af en rapporter fra Chicago Tribune, under et interview med nevøen til Harland David Sanders – grundlæggeren af Kentucky Fried Chicken. Billedet kan bl.a ses på http://www.the350degreeoven.com/2016/09/meat/kfc-secret-recipe-buttermilk-fried-chicken-with-11-herbs-and-spices/ – her skal man dog lige være opmærksom på at “Ts” ikke er det samme som tsk. Ts står for Tablespoon, som er Spsk.
Kommentarer fra den gamle version af hjemmesiden
Hans Hansen
3 spsk. Hvid peber ? ? ?
Lyder ikke korrekt . . Hvid peber er noget stærkere en sort peber.
Venligst forklar eller sig forfatter har nemt knivspids.
Kim
Som svar til Hans Hansen.
Den er god nok – jeg mener skam 3 spsk. hvid peber.
Jeg ved ikke hvad du vil ha jeg skal forklare, da det er sådan opskriften lyder ?
3 Ts white pepper. Ts står for tablespoon = Spiseske.
Assad khilji
hej,
jeg har øvet den lækkert kylling steget. jeg vil giver 5 stjerne til din opskrift.
Palle Schilling
Jeg har lavet disse kyllinger flere gange og de er helt fantastiske.
Et lille tip til tilbehør.
Stegte nudler blandet med wokgrøntsager
Og rød sur sød sovs.
Opskrift på sur sød sovs.
1 løg i både
1 peberfrugt
2 fed hvidløg fint snittet
1/2 bakke sukkerærter
1/2 bakke mini majs
1 spsk olie
1.5 dl ketchup
2 dl bouillon
2 spsk rødvinseddike
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse til jævning
Svits grøntsager i olien.
Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld sammen med grøntsagerne. Kog til sovsen er klar.
Velbekomme
Hvad er bedst kærnemælk eller mælk
Det er vist en smagssag. Der er ikke noget der er bedre end andet. Personligt benytter jeg bare almindelig mæk.
en lille kommentar til de forskellige mål:
Iflg. mine amerikanske kogebøger så er ts = teaspoon og tbs = tablespoon. Kan desuden skrives som tsp og tbsp.
Mvh og tak for opskriften 🙂
Jytte
Hej Jytte,
Jeg er enig med dig omkring ts og tbs. Men lige med denne opskrift er det anderledes. Hvis du læser artiklen jeg linker til i opskriften, så har han delt papir-opskriften hvor alle mål står opgivet i TS. Opskriften har han derefter sat ind på hjemmesiden, hvor han benytter T som erstatning for TS. Og under opskriften skriver han følgende: “It seems like a lot of spices (Yes, the “T.” stands for a tablespoon, “tsp.” stands for teaspoon!), but the amount listed is correct.” 🙂
Vi har lige prøvet denne til aften dog med hel kylling som var parteret i mindre stykker. 10 min i olien og de var brændte i panering og smagte fælt, kerne temp var 70 til 75 grader, olien 180. Hvad er der lige gået galt her ?
Hej Kristian,
Jeg er ked af at hører at din kylling ikke blev som den skulle. Jeg ved desværre ikke hvor det er gået galt. Desværre viser hverken frituregryder eller termometre ikke altid ens, derfor kan der være lidt forskel i temperaturen hos dig og mig.
Hvis du har mod på at prøve igen en anden gang, kan du måske nøjes med 170 grader varmt olie. Og så holde øje med kyllingen.
Lyder lækkert. Kan de fryses, da jeg skal bruge en større mængde?