Snobrødsdej

  • Antal: 6
  • Forberedelse: 15m
  • Tilberedning: 45m
  • Samlet tid: 60m
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Snobrød smager dejligt og det er utroligt hyggeligt at lave om sommeren. Hele familien samlet rundt om et bål, med hver deres pind med snobrød. Det er altså bare nummer 1.

Herunder får du den opskrift på snobrødsdej, som jeg selv benytter med stor succes.

Ingredienser

  • 25 g. smør
  • 2,5 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 2 tsk. sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g. mel

Sådan laver du snobrødsdej

Trin 1

Smelt smørret i en gryde ved lav varme og tilsæt derefter mælken.

Trin 2

Hæld mælke-blandingen op i en skål og rør gæren ud heri.

Trin 3

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).

Trin 4

Ælt dejen godt sammen og sæt den til hævning i en skål et lunt sted. Lad den hæve ca. 45 minutter.

Trin 5

Inden snobrødsdejen skal bruges, skal du lige hurtigt ælte dejen igennem en gang mere. Dejen er nu klar til at blive lavet til snobrød og kommer over bålet.

Tilbehør/fyld til snobrød:

Man kan hælde næsten hvad som helst i sit færdige snobrød – det er kun fantasien som sætter grænser. Hos os er det ofte syltetøj, honning eller nutella. Men har vi også varmet en pølse over bålet, er det som regel ketchup vi hælder i snobrødet. Jeg har også prøvet at rulle en skive skinke rundt om pinden, inden jeg rullede dejen på. Og når brødet var færdigbagt, så stak jeg små stave af ost ned i brødet, så det smeltede. Mums.

Ingredienser:, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *