Grillede majskolber smager super lækkert, som tilbehør til steaks, grillspyd eller andet kød. Normalt griller man sine majskolber direkte på grillen, men jeg gør det lidt anderledes. Se min version af grillede majs herunder.
Opskrift på
Grillede majskolber
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Kalorier: 90kcal
Udstyr
- Grill
Ingredienser
- 4 stk. Majskolber
- 50 g. Smør
- Salt & peber
Fremgangsmåde
- Fjern blade og silketråde fra majskolberne.
- Nu skal du have pakket majskolberne enkeltvis ind i staniol, sammen med en god spsk. smør, samt salt og peber.
- Læg dem på den varme grill i ca. 20 minutter, hvor du vender dem undervejs. Men pas på at det varme smør ikke render ud.
- Nu pakkes majskolberne ud og lægges direkte på risten, hvor de grilles færdige i ca. 15 minutter. Husk at vende dem undervejs.
- De grillede majs serveres med det samme de er færdige. Velbekomme.
Noter
Grunden til at jeg vælger at grille dem i smør først, er at majskolberne suger noget af det smeltede smør til sig, som gør at de grillede majs bliver ekstra saftige og lækre.
Næringsindhold
Næringsindhold
Grillede majskolber
Mængde pr. portion
Kalorier
90
% Daglig værdi*
Fedt
10
g
12
%
Mættet fedt
6
g
27
%
Flerumættet fedt
0.4
g
Enkelumættet fedt
3
g
Natrium
81
mg
1
%
Kalium
6
mg
0
%
Kulhydrater
0.2
g
0
%
Sukker
0.1
g
0
%
Protein
0.1
g
0
%
Vitamin A
314
IU
13
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
3
mg
0
%
Jern
0.01
mg
0
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.