Scones

Scones

Scones er en traditionel engelsk bolle, som man servere til afternoon-tea i England, med f.eks lidt lemon curd smurt på. Nu skrev jeg at det var en engelsk bolle, men det passer faktisk ikke helt, for den stammer faktisk fra Skotland. Scones minder lidt om almindelige boller, men her er de bagt med bagepulver i stedet for gær.

Scones er utrolig nemme at lave, og de kan være klar indenfor 30 minutter. Du finder opskriften herunder.

Scones

Scones

3 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 400 g. hvedemel
  • 60 g. sukker
  • 10 g. bagepulver
  • 5 g. vaniljesukker
  • 100 g. koldt smør, tern
  • dl. mælk
  • ½ tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Start med at forvarme ovnen på 200 grader varmluft. Sæt også gerne en bageplade ind i ovnen, så den er varm.
  • Hæld alle de tørre ingredienser op i en skål, og blandt det sammen.
  • Kom smørret op i skålen og ælt/smuldre det godt sammen med melblandingen.
  • Tilsæt mælk og rør det godt sammen med en ske.
  • Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen ud derpå. Drys også lidt mel ovenpå dejen.
  • Rul forsigtigt dejen ud, så den har en tykkelse på 2-3 cm.
  • Find et glas eller en udstikker, og lav nogen fine runde stykker dej.
  • Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir derpå, og læg de udstukne dejskiver efterhånden som de er klar.
  • Når der ikke kan laves flere skiver, ælter du den overskydende dej sammen, ruller den ud og laver flere skiver. Forsæt til der ikke er mere dej.
  • Pensl dejskiverne med vand, mælk eller pisket æg.
  • Bag dine scones i 10-12 minutter på midterste rille og tag dem ud når de er færdige.
  • Afkøl let på ovnristen og server gerne lune.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Forskellige variationer af Scones

Traditionelt bages scones som opskriften ovenfor lyder, men man kan sagtens tilføje lidt fyld/knas i dejen. I Danmark er der tradition for at man tilføjer rosiner eller chokolade i bollerne, hvilket man også sagtens kan gøre i scones. Man kan også tilføje tørret frugt i dejen – f.eks tranebær, som smager supergodt i scones.

3 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*