Omelet er super lækkert – enten som frokost eller som en let aftensmad.
Mange tror at omelet og æggekage er det samme, men det er det ikke helt. En omelet minder lidt om en pandekage, hvor du ligger fyldet oven på, og folder den på midten. En æggekage er tyk og minder mere om en rigtig kage.
Ingredienser
Omelet
- 2 stk. Æg
- 4 spsk. Fløde
- 25 g. Revet ost
- 2 spsk. Hakket purløg
- Salt og peber
- Smør eller olie til stegning
Fyld
- Ristede eller kogte grøntsager efter eget valg.
- Evt. skinke eller pølsetern
Fremgangsmåde
- Pisk æg og fløde sammen i en skål.
- Tilsæt revet ost, purløg, salt og peber, og bland det hele godt sammen.
- Varm en pande op på mellem varme og smelt lidt smør på den. Hæld æggeblandingen op på den og lad den stå.
- Når omeleten begynder at stivne og blive svampet, lægges fyldet på den ene halvdel, hvorefter omeleten foldes sammen.
- Efter yderligere 5 minutter, er omeleten klar til servering. Skal du lave mere end en, kan du sætte dem i ovnen efterhånden som de bliver færdige. Sæt den på 75 grader.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.