Moussaka opskrift

Moussaka

Moussaka er en traditionel græsk ret, som minder meget om lasagne. Dog benytter man her kartofler og aubergine i stedet for pastaplader. Opskriften kan godt være lidt overvældende lige når man ser den, da der skal bruges mange forskellige krydderier og ingredienser – men det er nu ikke så voldsomt når man lige får læst den rigtigt igennem.

Moussaka er lidt mere sund end almindelig lasagne, og så smager den super godt.

Moussaka opskrift
Opskrift på

Moussaka

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødsovs

  • 400 g. Hakket oksekød
  • 2 stk. Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 2 ds. Hakkede tomater
  • 3 spsk. Tomatpuré
  • 3 tsk. Oregano
  • 2 tsk. Timian
  • 3 tsk. Paprika
  • 1/2 tsk. Spidskommen
  • 1/2 tsk. Kanel
  • 1 spsk. Rosmarin
  • 1,5 dl. Rødvin
  • 2-3 stk. Store aubergine
  • 4-5 stk. Store kartofler
  • 100 g. Revet ost
  • Salt og peber

Mornaysauce

  • 2 spsk. Hvedemel
  • 4 dl. Letmælk
  • 45 g. Smør
  • ¾ tsk. Fintrevet muskatnød
  • 125 g. Revet ost
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Kødsovs

  • Pil og hak løg og hvidløg fint.
  • Sauter løg og hvidkøg i lidt olie i en halvstor gryde under omrøring.
  • Tilsæt kødet, som brunes under omrøring.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kødsovsen simre i et kvarters tid, mens resten gøres klar.
  • Skræl kartofler og aubergine og skær dem i meget tynde skiver.

Mornaysauce

  • Smelt smør i en gryde og pisk mel i, så du får en melbolle.
  • Hæl mælk i stille og roligt under omrøring, indtil du får en god jævn sauce.
  • Når saucen er kogt godt igennem, tilsættes revet ost. Forsæt omrøringen indtil osten er helt smeltet og blandet sammen med saucen.
  • Tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber.

Moussaka

  • Nu skal du har fundet en stort ildfast fad frem og evt. smøre det med smør eller olie.
  • Kom lidt kødsauce i bunden, derefter et tyndt lag kartoffelskiver, et lag aubergine skiver, alt kødsaucen, et lag kartoffelskiver, mornaysaucen og til sidst friskrevet ost.
  • Bag din moussaka i en forvarmet ovn ved ca. 175 grader (varmluft) i en lille times tid, indtil kartofler og aubergine er møre.
  • Server evt. moussakaen med lidt frisk salat. Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*