Moussaka

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 30m
  • Tilberedning: 60m
  • Samlet tid: 1:30 h
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 3
Anmeld denne opskrift

3 stk anmeldelser

Moussaka er en traditionel græsk ret, som minder meget om lasagne. Dog benytter man her kartofler og aubergine i stedet for pastaplader. Opskriften kan godt være lidt overvældende lige når man ser den, da der skal bruges mange forskellige krydderier og ingredienser – men det er nu ikke så voldsomt når man lige får læst den rigtigt igennem.

Ingredienser

  • Kødsovs
  • 400 g. hakket oksekød
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 3 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 3 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. kanel
  • Salt og peber
  • 1 spsk. rosmarin
  • 1,5 dl. rødvin
  • 2-3 store aubergine
  • 4-5 store kartofler
  • 100 g. revet ost
  • Mornaysovs
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. letmælk
  • 45 g. smør
  • ¾ tsk. fintrevet muskatnød
  • 125 g. revet ost
  • Salt og peber

Sådan laver du Moussaka

Trin 1

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Trin 2

Sauter løg og hvidkøg i lidt olie i en halvstor gryde under omrøring.

Trin 3

Tilsæt kødet, som brunes under omrøring.

Trin 4

Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kødsovsen simre i et kvarters tid, mens resten gøres klar.

Trin 5

Skræl kartofler og aubergine og skær dem i meget tynde skiver.

Trin 6

Nu skal mornaysaucen laves.

Trin 7

Smelt smør i en gryde og pisk mel i, så du får en melbolle.

Trin 8

Hæl mælk i stille og roligt under omrøring, indtil du får en god jævn sauce.

Trin 9

Når saucen er kogt godt igennem, tilsættes revet ost. Forsæt omrøringen indtil osten er helt smeltet og blandet sammen med saucen.

Trin 10

Tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber.

Trin 11

Nu skal du har fundet en stort ildfast fad frem og evt. smøre det med smør eller olie.

Trin 12

Kom lidt kødsauce i bunden, derefter et tyndt lag kartoffelskiver, et lag aubergine skiver, alt kødsaucen, et lag kartoffelskiver, mornaysaucen og til sidst friskrevet ost.

Trin 13

bag din moussaka i en forvarmet ovn ved ca. 175 grader (varmluft) i en lille times tid, indtil kartofler og aubergine er møre.

Trin 14

Server evt. moussakaen med lidt frisk salat. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *