Selve navnet “Klatkager” lyder måske ikke så appetitligt, men lad dig ikke narre – de smager super godt. Klatkager er en god måde at mindste madspild, da man jo kort sagt laver små pandekager af rester af risengrød.
Opskrift på
Klatkager
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 8 stk.
Ingredienser
- 300 g. risengrød
- 1 stk. vaniljestang
- 1 stk. æg
- 1 spsk. sukker
- 3 spsk. mel
- smør til stegning
Fremgangsmåde
- Hvis din risengrød har stået i køleskabet, skal den lige kører igennem med en el-mikser, så den er nemmere at arbejde med.
- Derefter tilsættes æg, sukker og kornene fra vaniljestangen. Det hele mikses godt sammen med en el-mikser.
- Tilsæt mel og pisk til du få en fast dej/grød.
- Steg klatkager i smør på en meget varm stegepande, indtil de er gyldne/lysebrune på begge sidder.
- Server klatkagerne lune med f.eks marmelade eller smør og kanelsukker.
Noter
Mængden af risengrød behøver ikke være så præcis. Brug hvad du har tilbage. Har du meget mere end opskrifter foreskriver, kan du blot tilsætte lidt ekstra sukker og mel.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Klatkager på grill eller over bål
Man kan sagtens lave klatkager på grillen eller over bålet, hvis man har en pande som kan klare varmen. Jeg har en støbejernspande til min gasgrill, som jeg har lavet klatkager på.