• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Frokost
      • Madpakke idéer
    • Aftensmad
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
      • Vegetar
    • Bagværk
      • Kager
        • Mug Cake (Kage i Kop)
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Drikkelse
      • Varme drikke
      • Drink & Cocktails
      • Smoothies
      • Kolde drikke
    • Tilbehør
      • Sovser
      • Dip & Dressing
        • Pesto
      • Salater
      • Snack
  • Artikler
    • Anmeldelser
    • Leksikon
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser
Du er her: Forside / Dessert / Klatkager

Klatkager

Selve navnet “Klatkager” lyder måske ikke så appetitligt, men lad dig ikke narre – de smager super godt. Klatkager er en god måde at mindste madspild, da man jo bruger rester af risengrød.

Klatkager opskrift

Klatkager

Forfatter Kim Jørgensen
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: Kim Jørgensen

Ingredienser

  • 300 g. risengrød
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. sukker
  • 3 spsk. mel
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Hvis din risengrød har stået i køleskabet, skal den lige kører igennem med en el-mikser, så den er nemmere at arbejde med.
  • Derefter tilsættes æg, sukker og kornene fra vaniljestangen. Det hele mikses godt sammen med en el-mikser.
  • Tilsæt mel og pisk til du få en fast dej/grød.
  • Steg klatkager i smør på en meget varm stegepande, indtil de er gyldne/lysebrune på begge sidder.
  • Server klatkagerne lune med f.eks marmelade eller smør og kanelsukker.

Noter

Mængden af risengrød behøver ikke være så præcis. Brug hvad du har tilbage. Har du meget mere end opskrifter foreskriver, kan du blot tilsætte lidt ekstra sukker og mel.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Klatkager på grill eller over bål

Man kan sagtens lave klatkager på grillen eller over bålet, hvis man har en pande som kan klare varmen. Jeg har en støbejernspande til min gasgrill, som jeg har lavet klatkager på.

ANNONCE

Tags: Æg, Hvedemel, Ris, Sukker, Vanilje

Previous Post: « Kan man fryse kartofler?
Next Post: Kogt Hummer »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Følg os på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk