Pommes Frites, eller den danske version pomfritter, er noget vi alle kender og elsker. Pommes Frites er et godt alternativ til de almindelige kartofler, og passer perfekt sammen med en god bøf og hjemmerørt bearnaise sauce.
Mange tror at det er super nemt og enkelt at lave sine egne hjemmelavede friter, men sandheden er en helt anden. Smider du blot kartoffelstykkerne i frituregryden, så bliver de hårde indeni. Smider du dem i ovnen, er det blot ovnstegte kartofler. Hemmeligheden er at få så meget stivelse ud af kartoflerne inden man steger dem. Så her få du en opskrift på perfekte hjemmelavede pommes frites ala Wassim Hallal.
Ingredienser
- 1 kg. Bagekartofler
- Raps- eller fritureolie
- Vand
Fremgangsmåde
- Bagekartofler skrælles og skæres til pommes frites i den ønskede tykkelse.
- Nu skal du have stivelsen ud af kartoflerne - dette gøres ved at skylle dem under rindende vand i 4-5 minutter.
- Når kartoflerne er skyllet godt igennem, skal de ligges i varm vand i en times tid. Vandet skal have omkring 55-60 grader. Vil man gerne have sine pommes frites meget bløde indeni, så kan man også koge dem let i 5 minutter. Uanset hvilken metode du benytter, skal de køle helt af bagefter - helst i køleskabet.
- Når de er kolde, skal de steges i fritureolie ved omkring 120 grader. Når de begynder at tage den mindste farve, så skal du tage dem op og lade dem køle helt af - igen helst i et køleskab.
- Når de igen er kolde, skal de endnu en gang i fritureolien, men denne gang ved 180-190 grader. Steg dem til de har den ønskede farve og sprødhed.
- Nu har du de perfekte pommes frites, som blot skal have lidt salt inden servering. Velbekomme.
Noter
Ønsker man et alternativ til almindelige pommes frites, kan jeg anbefale denne lækre opskrift på Pommes Anna, som er en anden form for tilbehør, men stadig af kartoffel.