Helstegt Oksemørbrad

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 30m
  • Samlet tid: 40m
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Helstegt Oksemørbrad er toppen af poppen når det kommer til mad. Det er den fineste (og dyreste) udskæring der er på en ko, og så er det sindsygt mørt og lækkert.

Der er mange som er bange for at købe og tilberede en oksemørbrad, da det som sagt er et dyrt stykke kød, og det ville være surt hvis det gik galt. Men du behøver slet ikke være nervøs – det er forbavsende nemt. Laver du en helstegt oksemørbrad, kan de næsten ikke gå galt, hvis du bare har lidt erfaring i et køkken.

Følger du opskriften herunder, er du sikkert på flotte kommentarer fra dine gæster.

Ingredienser

  • 1 kg. oksemørbrad, afpudset
  • Lidt smør
  • Salt og peber

Sådan laver du en Helstegt Oksemørbrad

Trin 1

Hvis din mørbrad ikke var afpudset da du købte den, skal du starte med det. Det vil sige at du, med en skarp kniv, fjerne alle sener og store fedtkanter. Der må gerne side lidt fedt tilbage, da det er med til at give smag.

Trin 2

Vil du gerne have et mere fint stykke kød, kan du vælge at binde kødet op med en gang madlavningssnor. Den tynde ende ligger du dobbelt, så du får et stykke kød som har en jævn tykkelse hele vejen.

Trin 3

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er klar om lidt.

Trin 4

Sæt en pande på komfuret og varm den godt op inden du ligger en klat smør på. Brun kødet godt af på alle sidder, så du får en fin stegeskorpe og så du får lukket alle huller og porrer, så saften ikke render ud under stegning.

Trin 5

Læg kødet i et ildfast fad og krydr den med groft salt og friskkværnet peber.

Trin 6

Sæt fadet i midten af ovnen og steg kødet i ca. 20-25 minutter, indtil kødet har en kernetemperatur på 54-55 grader. Er du ikke til så rødt kød, skal temperaturen op på 57-58 grader.

Trin 7

Taget fadet ud af ovnen og lad kødet hvile på et spækbræt i 10 minutter, inden du skærer det ud og serverer. Velbekomme.

Tilbehør til Helstegt oksemørbrad

Oksemørbrad kan serveres til stort set alt, hvis man da lige ser bort fra morgenmadsprodukter. Men udover en lækker middag, kan man sagtens benytte oksemørbrad på et stykke brød, i en salat eller i en lækker sandwich. Det er kun fantasien som sætter grænser.

Men når jeg får gæster og valget er faldet på en helstegt oksemørbrad, så ville jeg normalt servere den sammen med nogen lækre Pommes Anna og en hjemmelavet bearnaise. Men man kan også sagtens servere flødekartofler og en lækker salat, eller hasselbagte kartofler og en valgfri sauce.

Forfatter af denne opskrift

Alle opskrifter fra Kim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *