Hvis din mørbrad ikke var afpudset da du købte den, skal du starte med det. Det vil sige at du, med en skarp kniv, fjerne alle sener og store fedtkanter. Der må gerne side lidt fedt tilbage, da det er med til at give smag.
Vil du gerne have et mere fint stykke kød, kan du vælge at binde kødet op med en gang madlavningssnor. Den tynde ende ligger du dobbelt, så du får et stykke kød som har en jævn tykkelse hele vejen.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er klar om lidt.
Sæt en pande på komfuret og varm den godt op inden du ligger en klat smør på. Brun kødet godt af på alle sidder, så du får en fin stegeskorpe og så du får lukket alle huller og porrer, så saften ikke render ud under stegning.
Læg kødet i et ildfast fad og krydr den med groft salt og friskkværnet peber.
Sæt fadet i midten af ovnen og steg kødet i ca. 20-25 minutter, indtil kødet har en kernetemperatur på 54-55 grader. Er du ikke til så rødt kød, skal temperaturen op på 57-58 grader.
Taget fadet ud af ovnen og lad kødet hvile på et spækbræt i 10 minutter, inden du skærer det ud og serverer med det samme. Velbekomme.