Macaroni & Cheese

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 15m
  • Tilberedning: 30m
  • Samlet tid: 45m
Gennemsnitlig karakter

(3.5/5)

3.5/5 5 152
Anmeld denne opskrift

152 stk anmeldelser

Macaroni & Cheese er en klassisk amerikansk ret, som falder i god smag hos de fleste – især hos børn. Retten er ikke specielt sund, da den er fyldt med ost – men det er jo ikke alt der skal gå op i sundhed 🙂

Ingredienser

  • 4 spsk. margarine el. smør
  • 4 spsk. mel
  • 6 dl. mælk
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. hvid peber
  • Et drys muskatnød
  • 300 g. revet cheddar ost
  • 225 g. makaroni eller suppehorn

Sådan laves Macaroni & Cheese

Trin 1

Kog makaroni/suppehorn efter indpakningens anvisning.

Trin 2

Smelt smør i en gryde og tilsæt mel under kraftig piskning.

Trin 3

Hæld mælken i gryden stille og roligt under piskning, så du får en god mælkesovs.

Trin 4

Tilsæt krydderier og ca. 200 g. ost og rør rundt mens osten smelter.

Trin 5

Hæld den kogte makaroni eller suppehorn op i et ildfast fad, og hæl ostesaucen henover.

Trin 6

Bland forsigtigt makaroni og ostesauce, og fordel resten af osten henover.

Trin 7

Bages i en forvarmet ovn ved 190-200 grader i ca. 30 minutter, eller indtil den bliver gylden og saucen bobler.

Trin 8

Nu er din Macaroni & Cheese klar til servering.

Andre har besøgt

Kommentarer (7)

  1. udgivet af Jason on april 15, 2019

    Hvornår er det man skulle bruge muskatnøden

      Svar
    • udgivet af Kim on april 23, 2019

      I trin 4 🙂

        Svar
    • udgivet af Pikke on oktober 19, 2019

      Det er et krydderi
      Så du skal bruge det der hvor der står krydderier

        Svar
  2. udgivet af steven on juni 27, 2019

    det lissom med en bechamel sovs

      Svar
  3. udgivet af Pia on september 28, 2019

    Kan det laves i forvejen og varmes op?

      Svar
    • udgivet af Kim on oktober 15, 2019

      Det har jeg ikke prøvet, så det ved jeg faktisk ikke.

        Svar
  4. udgivet af Henry Pedersen on oktober 17, 2019

    Ja – det kan varmes op i mikrobølgeovn. Ingen problemer! Jeg laver altid en stor portion og fryser ned i mindre portioner. Så er det bare at tage det ud af fryseren om morgenen og varme i mikroen om aftenen. Kan også varmes direkte fra frost, men så blir makaronien lidt tør – men stadigvæk spiselig.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *