French 75

French 75

French 75 er en cocktail, der typisk består af gin, citronsaft, sukkersirup og champagne. Denne cocktail blev opfundet under første verdenskrig og er opkaldt efter en fransk 75mm artillerikanon, som var en vigtig del af Frankrigs arsenal under krigen.

Cocktailen siges at have været en favorit blandt amerikanske soldater, der kæmpede i Frankrig under første verdenskrig. Den er kendt for sin forfriskende smag og for at være en elegant og sofistikeret cocktail, der stadig er populær i dag – især nytårsaften.

French 75

French 75

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 3 minutter
Antal: 1 cocktail

Ingredienser

  • 3 cl. gin
  • 9 cl. champagne
  • 2 cl. citronsaft
  • 3 cl. sirup

Fremgangsmåde

  • Fyld en shaker godt med isterninger. Tilføj derefter gin, citronsaft og sirup og shake grundigt i 10-15 sekunder.
  • Hæld champagnen op i et glas og strain shakeren ned i champagnen.
  • Pynt med en skive citron
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hvilken champagne skal man bruge i en French 75?

Traditionelt set bruger man en tør champagne, også kendt som “brut”, når man laver en French 75 cocktail. Dette skyldes, at sukkeret i cocktailen allerede tilføjer en sød smag, så det er bedst at bruge en champagne, der ikke er for sød.

Hvis du vil have en mere præcis anbefaling, er det bedst at bruge en champagne, der er lavet af druer fra området Champagne i Frankrig, da dette er den eneste region, hvor der kan laves champagne. Derudover kan du overveje at bruge en champagne fra en kendt producent som f.eks. Moët & Chandon, Veuve Clicquot eller Bollinger.

Det er dog også vigtigt at huske på, at smagen af en cocktail er en personlig præference, så du kan prøve at eksperimentere med forskellige champagner og finde den, der passer bedst til din smag.

Opskrifter på andre lækre cocktails med gin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*