Croissant med og uden fyld

  • Antal: 10 stk.
  • Forberedelse: 4:00 h
  • Tilberedning: 14m
  • Samlet tid: 4:30 h
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Croissanter er lækre og er altid et stort hit ved morgenbordet eller til brunchen. Desværre tager det alt for lang tid at lave en croissant fra bundet, derfor vælger de fleste at købe bake-off eller croissanter på dåse, som bare skal rulles ud. Jeg skal ikke sidde og spille hellig, jeg køber dem oftest selv på dåse, så de bare skal rulles ud, skæres til og rulles sammen igen. Evt. med lidt fyld inden i. Men skal jeg lave mange croissanter, hvis jeg får gæster, så laver jeg dem fra bunden – det giver mest respekt 🙂

Da opskriften godt kan være lidt svær at forklare på skrift, har jeg valgt også at indsætte en video, hvor Gordon Ramsay viser dig hvordan croissanter laves.

Ingredienser til Croissanter

  • 2 dl. koldt vand
  • 20 g. gær
  • 30 g. sukker
  • 260 g. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 175 g. koldt smør
  • Æg til pensling

Sådan laver du Croissanter fra bunden

Trin 1

Rør gæren ud i vandet i en røremaskine.

Trin 2

Tilsæt salt, sukker og hvedemel lidt af gangen, så det bliver æltet godt sammen. Croissantdejen skal være halvhård og fast.

Trin 3

Sæt dejen i køleskabet i minimum 2-3 timer, så dejen bliver gennemkold. Den kan evt. stå natten over, så den er klar til morgen-croissanterne.

Trin 4

Drys lidt mel ud på et bord og rul dejen ud til en firkant på ca. 20x60 cm.

Trin 5

Skær det kolde smør i skiver og fordel det i et bredt bælte over dejen, så det dækker den midterste halvdel af dejen.

Trin 6

De to dele af dejen uden smør, foldes/lægges hen over smørret, så det blive dækket.

Trin 7

Rul nu dejen ud på den lange led med en kagerulle, så croissant-dejen igen får en størrelse på ca. 20x60 cm.

Trin 8

Nu skal du folde en tredjedel af dejen ind over midten, og den sidste tredjedel ind over denne.

Trin 9

Rul nu dejen ud på den lange led med en kagerulle, så croissant-dejen igen får en størrelse på ca. 20x60 cm.

Trin 10

Gentag trin 8 og 9 to gange mere, så det bliver 3 gange i alt.

Trin 11

Til sidst rulles dejen ud til en firkant på ca. 20x70 cm. og med en skarp kniv skærer du den ud i 10 trekanter.

Trin 12

Rul dem forsigtigt sammen fra den brede ende, så de får den rigtige croissantform. Du kan evt. lægge lidt ost, bagefast creme eller smørbart chokoladepålæg inden i, inden du ruller dem.

Trin 13

Stil croissanterne, med god afstand, på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem nu hæve i halvanden time.

Trin 14

Tænd ovnen på 200 grader og pensl croissanterne med æg.

Trin 15

Bag dem ved 200° i ca. 15 minutter og lad dem derefter køle af på en bageriste, inden servering.

OBS: Det er vigtigt at dejen er kold indtil croissanterne skal bages, da smørret ellers vil smelte. Dette vil forringe resultatet. Hvis du synes at dejen begynder at blive blød, kan du evt. sættes den 20-30 minutter i køleskabet mellem rulningerne. Det kan anbefales at du sætter melet i fryseren dagen før den skal bruges, dette hjælper med at holde temperaturen nede.

 

Ingredienser:, , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *